Test

Lenovo IdeaPad U350

Bærbare med CULV-prosessorer (Consumer Ultra Low Voltage - altså strømgjerrige prosessorer for Hvermansen) har nå for alvor truffet markedet. Vi har allerede testet modeller som Acer Aspire 3810T og X340 fra MSI, og lurer du på hvor stor forskjellen er til en "vanlig" bærbar kan du sjekke ut denne artikkelen.

CULV-modellene gir oss mer muskler enn det vi finner på minibærbare, men de har samtidig dårligere ytelse enn "vanlige" laptoper. Disse bærbare er tiltenkt deg som trenger en med lav vekt og god batterilevetid uten at det skal gå så altfor mye ut over ytelsen.

Denne gangen har vi en liten og nett 13,3-tommer fra Lenovo på vår testbenk - IdeaPad U350. IdeaPad-betegnelsen har vi allerede kjennskap til fra Lenovos minibærbare, men med U350 går de opp et hakk i størrelse, ytelse og pris.Tekniske data:
13,3-tommers skjerm - 1366 x 768 piksler
Intel Pentium SU 2700 - 1,3 GHz
320 GB harddisk - 5400 RPM
3 GB RAM - DDR3
Grafikk: Intel GMA 4500MHD
Gigabit LAN, 802.11b/g WLAN, Bluetooth
Størrelse: 32,8 x 22,9 x 3,0 cm - 1,65 kg
Pris: omtrent 5500 kr

Prosessoren i vårt testeksemplar er en enkeltkjernet og strømgjerrig sak fra Intel. Grafikkløsningen er integrert og ikke egnet for nyere 3D-spill. Ellers merker vi oss at maskinen mangler optisk drev, noe som ikke er uvanlig for ultraportable i denne klassen.

Av tilkoblingsmuligheter på U350 finner vi:


Venstre side: VGA og HDMI ut, LAN, en USB-port, plass for kensingtonlås og en bryter for å slå trådløst av/på. Her blåses også varmluften ut.


Strøminntak, 2 x USB, lyd inn/ut og minnekortleser på høyre side.

Konstruksjon
Lenovo IdeaPad U350 har en fin størrelse, og med lokket igjen er den ikke mer enn 3 cm over bordflaten på det høyeste. Lokket har ellers et distinkt rutemønster i en mørkbrun farge - og eksteriørmessig er PC-en fri for blanklakkerte overflater med unntak av rammen rundt selve skjermen. I den nevnte rammen sitter også webakameraet.

Selve skjermen er i 16:9-format og har en oppløsning på 1366 x 768 piksler, noe som er passelig på en 13-tommers bærbar. Kvaliteten på panelet er på høyde med det vi er vant med på moderne bærbare datamaskiner.

Tastaturet eller i det minste bokstav- og talltastene, er så vidt vi kan bedømme i full størrelse. Det har litt svikt, men er kontant og godt å skrive på. Så lenge du ikke hamrer løs støyer det heller ikke spesielt mye. Når det gjelder layout er vi stort sett fornøyd, men nevner at Fn-tasten er plassert til venstre for Ctrl. Området rundt tastaturet er i sølvblank plast som vi tror prøver å imitere børstet asluminium. Pekeplaten i bredformat er ru, men følsom, og knappene under er gode.


Over tastaturet finner vi av/på-knappen til venstre, samt snaveisknapp for backup og lyd (mute).

Chassiset føles solid nok på de fleste punkter, men lokket gir lett etter ved press. Det vil nok ikke være noe stort problem så lenge maskinen blir behandlet med litt nennsomhet, men vi skulle likevel gjerne sett at det var litt mer avstiving her, sånn for de få gangene det går litt ekstra hardt for seg.

Bla om for ytelse, batterilevetid og konklusjon

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen