TEST: Lenovo Ideapad S10-3
Test

Lenovo Ideapad S10-3

Konklusjon

Vi kan ganske enkelt si med en gang at Lenovo Ideapad S10-3 er en nett-PC i toppsjiktet. Med sin 10" brede skjerm er den ikke store saken, men den gjør så absolutt den jobben den er ment til å gjøre. Det hele koster ikke spesielt mye, samtidig som et par helt streite og brukervennlige funksjoner følger med på kjøpet.

Ytelsesmessig liker vi tallene vi ser når maskinens prestasjon måles. Minnebåndbredden er meget god, samtidig som forsinkelsen er lav. Selv i den mer praktisk rettet oppgave som filmkonvertering, gjør maskinen det godt. Husk igjen at dette er bare en 10" maskin, og den kan leveres med en kvassere prosessor enn den vi i dag har testet på.

NB: De to avsnittene under har blitt endret etter at testen ble publisert, se side 3 for mer informasjon.

Batteritiden vil vi omtale som grei og holdbar, men at den er i toppsjiktet vil vi ikke påstå. 284 minutter er det snakk om med maksimal lysstyrke, noe som kan strekkes til 341 minutter ved og skru ned lysstyrken. Opplysninger vi fikk etter at testen var publisert, innebar at vår prototype-maskin inneholdt et mindre batteri enn det som var standard. Om du ikke nedgraderer dette, vil du få med et batteri med dobbelt så mange celler, og da snakker vi plutselig en meget god batteritid på denne maskinen.

Lenovo Ideapad S10-3 med en N450-prosessor, 6-cellers batteri og 250 GB lagringsplass har i dag en pris på rett under 3000 kroner. For en nett-PC i denne klassen er dette en meget akseptabel pris. Helt ærlig, 3000 kroner for en komplett bærbar maskin er ikke mye. Programvaren som følger med koster omtrent det samme i seg selv. På en annen side får du storebroren S12 for omtrent samme prisen. Hvis 10" fortsatt er kravet, får du her en meget gyllen maskin, med 1 GB minne, mye lagringsplass og trolig meget god bateritid. Den vil være tilgjengelig om 2-3 uker. Samme maskin med 3G-mulighet vil koste rundt 400-500 kroner ekstra.

Alternativ tekst mangler

+ God ytelse i sin klasse
+ Grei pris
+ God skjerm
+ Fine tilleggsfunksjoner

Alternativ tekst mangler

- Litt lengre batteritid hadde ikke skadet

Maskinen som leveres i Norge har følgende spesifikasjoner:

  • N450-prosessor
  • 250 GB HDD
  • 1 GB minne
  • 6-cellers batteri

Lenovo IdeaPad S10-3 250GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen