Test

Lenovo G550

Helt siden Asus slapp sin første Eee nett-PC, har markedet for nett-PC-er eksplodert, der fokus for maskinene har vært på enkle oppgaver og internett. Den siste tiden har derimot disse også blitt kraftigere, og dermed dyrere. De største nett-PC-ene begynner å likne veldig på vanlige bærbare, og det store spørsmålet en forbruker må stille seg er hvor man får mest for pengene.

I dag har vi en slik vanlig bærbar PC til en veldig lav pris på testbenken. Denne burde være et godt alternativ for de som ønsker en enkel, billig og beskjeden maskin til for eksempel skole eller jobb. Lenovo G550 er nettopp dette.

Lenovo er kjent for å ha robuste maskiner med god ytelse, som hovedsakelig er myntet på bedrifter. Dette gjelder i utgangspunktet deres Thinkpad-serie. Ideapad er serien rettet mot den gjengse forbruker, mens de maskinene som ikke er i en bestemt serie, slik som G550 som vi tester i dag, vil ikke Lenovo forbinde med noen av disse merkevarene.

G550 blir beskrevet av Lenovo som en budsjettvennlig, stilren, og en god alt mulig-maskin. Man kan få den i mange ulike konfigurasjoner, der den kraftigste kommer med:

  • Intel Core2 Duo-prosessor T9900 (3,06 GHz, 6 MB L2-cache, 1066 MHz FSB)
  • 4 GB DDR3 RAM (Kan oppgraderes til 8 GB)
  • 320 GB tradisjonell harddisk
  • Intel GL40 chipset
  • Windows Vista Business
  • 15,6 tommer WXGA LED skjerm med høykontrastbelegg (1366 x 768 piksler)
  • Vekt: 2,6 kg
  • Dimensjoner: 38,1 x 24,5 x 3,6 cm

Maskinen vi ble tilsendt har derimot litt mer beskjedne spesifikasjoner, med en Intel Pentium Dual Core-prosessor (2,0 GHz), 3 GB DDR2-minne (667 MHz) og 250 GB harddisk. Ikke mye å skryte av, men kraftig nok i massevis til de fleste oppgaver, samt å kjøre Vista knirkefritt. Skjermkortet er et integrert Intel Mobile GMA 4500MHD, så man må nok se andre steder hvis man ønsker å spille.

Det er sjeldent vi tester maskiner i denne prisklassen, altså noe av det billigste man får tak i, så vi har ikke så mye aktuelt å sammenlikne med. For å nevne noen maskiner vi har testet, kan man sammenlikne med Lenovo N200, Fujitsu Siemens V5535 og bare for moro skyld, Lenovo Thinkpad SL300 som er en mer påkostet Lenovo maskin i Thinkpad-serien.

Lenovo G550 T4300 320 GB   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen