Lenovo slipper syltynn nettbrett-PC med Skylake
(Bilde: Lenovo)

Lenovo slipper syltynn nettbrett-PC med Skylake

Nye YOGA 900 byr på kraftig prosessor og høy oppløsning.

Vi meldte nylig om Lenovos nye monster-nettbrett Yoga Home 900, men den kinesiske PC-giganten har også et annet nytt produkt med Yoga-navnet i ermet. «Yoga 900» er nemlig det nyeste tilskuddet i selskapets Yoga-serie av såkalte konvertérbare PC-er, eller nettbrett-PC-er om du vil.

Maskinen er altså en kombinasjon av nettbrett og PC, som kan roteres helt rundt 360 grader, og blir oppfølgeren til den eksisterende modellen Yoga 3 Pro. Det betyr at den har den samme skjermstørrelsen, altså 13,3 tommer.

Maskinen har fremdeles den spesielle skjermhengselen, som nå skal være enda bedre.
Maskinen har fremdeles den spesielle skjermhengselen, som nå skal være enda bedre. Foto: Lenovo

Skylake-prosessor

I likhet med Yoga 3 Pro byr Yoga 900 også på en oppløsning på solide 3200 x 1800 piksler, og et annet likhetstrekk er at maskinen byr på den spesielle, «metallreim»-lignende skjermhengselen.

Denne består fremdeles av hele 800 individuelle deler, men skal ifølge Lenovo nå by på enda jevnere rotasjonsbevegelse enn tidligere. Med en livvidde på 14,9 millimeter er den marginalt tykkere enn Yoga 3 Pro, men likevel spinkel nok til at Lenovo kaller den verdens tynneste nettbrett-PC, vel å merke med Intel Core-prosessor.

På innsiden skilter den nye maskinen nemlig med opptil Intel Core i7 av sjette generasjon, altså den nye Skylake-arkitekturen. Ellers kan man få den levert med maksimalt 16 GB minne og en SSD på opptil 512 GB.

Yoga 900 i telt-modus.
Yoga 900 i telt-modus. Foto: Lenovo

9 timers videoavspilling

Av tilkoblingsmuligheter byr Yoga 900 ellers på 802.11 a/c Wi-Fi, Bluetooth 4.0, to USB 3.0-porter, USB Type-C og SDXC-kortleser. De ytre målene er på 324 x 225 millimeter, og vekten starter på 1,3 kilogram. Ifølge Lenovo holder batteriet til opptil 9 timer med lokal videoavspilling.

Hos Lenovo er Yoga 900 lagt ut med en amerikansk startpris på 1200 dollar, cirka 9800 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent. Mer informasjon kan du finne på produktsiden.

Lenovo lanserte også nylig en ny «borddatamaskin»: Yoga Home 900 er et slags digert nettbrett for hele familien »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen