Lenovo slipper slank spillbæbar
(Bilde: Shutterstock / Lenovo )

Lenovo slipper slank spillbæbar

Selskapets første lette 17-tommer er rett rundt hjørnet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Lenovo lanserer en helt ny spillbærbar som blir selskapets første forsøk på en ultralett maskin som kombinerer en stor skjerm med kraftig innmat. Dermed følger de etter produsenter som Alienware, Razer og MSI

Bærbare spillmaskiner har den siste tiden fått en ny vår, etter at de tidligere ble forbundet med å være store slepbare kolosser. Vektnålen på Lenovos nye maskin stopper på rundt 3,4 kilogram, hvilket er en del mer enn for eksempel MSI GS70 Stealths matchvekt på 2,66 kilogram. 

Stor berøringsskjerm 

Den nye modellen har fått navnet Lenovo Y70 Touch, og som du sikkert skjønner av navnet har den støtte for berøring på den 17 tommer stor skjermen, og oppløsningen er oppgitt til maksimalt 1920 x 1080 piksler. 

Maskinen har den samme designen som lillebror Y50 fra selskapet, hvilket betyr at den har metalloverflater som er børstet. I tillegg har tastaturet på modellen røde, bakgrunnsbelyste taster. 

Skilter med greie spesifikasjoner  

Ser vi under metalloverflaten finner vi Intels Haswell-serie i form av en i7-prosessor, samt at du har maksimalt 16 GB med arbeidsminne. Videre er det tatt i bruk dedikert grafikk fra Nvidia, hvor det kraftigste alternativet vil være et GeForce GTX 860M-kort med 4 GB minne. 

Til å lagre filene dine kan du enten gå for en 256 GB SDD, eller velge en hybridløsning der du har en tradisjonell harddisk på 1 TB kombinert med en 8 GB flashminne. Når det kommer til batteritid er denne oppgitt til omlag 5 timer, hvilket betyr at du bør ha laderen innen rekkevidde. 

Vi vet foreløpig ikke om Lenovos nye Y70-serie blir å finne her til lands, eller hva den kommer til å koste. Dog vet vi at den er ventet i amerikanske butikkhyller i oktober, og at den enkleste modellen starter på 1399 amerikanske dollar, hvilket betyr rett over 11 000 norske kroner inkludert avgifter og moms.

Du kan lage et prisvarsel så får du beskjed om Lenovos nye modell kommer til Norge, og hva du må betale. 

MSI er en av flere som lager lette spillbærbare:
Les hele testen av MSI GS70 Stealth »

(Kilde: Pressemelding) 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen