(Bilde: Lenovo)

Lenovo kommer med egen strømmepuck

Nok en dings som kan finne veien til stua eller møterommet.

Lenge var Apple TV den mest kjente stømmeboksen, men med tiden har det kommet enda rundere og bedre bokser som kan kobles rett til fjernsynsapparatet. Vi har nettopp testet Google Nexus Player, og nå viser det seg at Lenovo også vil være med på leken.

Den nye dingsen som skal bli med i strømmeracet har fått navnet Lenovo Cast, og ble nettopp avduket på «Lenovo Tech World» i Beijing. Den sorte boksen er om mulig enda mer lik en ishockeypuck enn konkurrentene.

Funksjonaliteten er også på linje med det vi har sett før hos alternativer som Chromecast, Amazon Fire TV Stick og de allerede nevnte boksene – her snakker vi om en dings som gjør deg i stand til å strømme innhold direkte til TV-en fra mobilen, nettbrettet eller PC-en.

Et alternativ til skjermkabel

Lenovo Cast vil du kunne henge bak på skjermen.
Lenovo Cast vil du kunne henge bak på skjermen. Foto: Lenovo

Rent teknisk skal Lenovo Cast kobles til TV-ens eller skjermens HDMI-port, og klarer seg visstnok på strøm fra en USB-port. Den er ment å fungere trådløst med enheter som kjører Android, iOS og Windows 8.1 – over DLNA eller Miracast.

Det betyr at du også vil kunne bruke boksen i stedet for en skjermkabel, men regn med litt forsinkelse. Vi ville ikke akkurat brukt den til et oppsett for spilling.

Lenovo Cast skal ha støtte for både 2,4 og 5 GHz Wi-Fi, og ikke minst takle oppløsninger opp til Full HD.

Den nye strømmeboksen er forventet ut på markedet i august måned, da med en prislapp på 49 amerikanske dollar. Det vil si at den ikke kommer til å være like rimelig som Chromecast, men samtidig billigere enn de fleste andre alternativene. Her i Norge bør den holde seg under femhundrelappen.

Lei skjermkabelen?
Slik får du bildet trådløst fra PC, mobil og nettbrett >>>

(Kilde: TechRadar)

Kommentarer (1)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen