(Bilde: iStockphoto/20224228)

Lenovo kjøper trolig deler av IBM

Kineserne overtar kanskje enda mer av selskapet.

Det er mange IT-aktører som sliter mye mer enn IBM når det gjelder økonomi, men heller ikke dette selskapet slipper helt unna den negative trenden i bransjen.

IBM opplevde et fall i inntjening på 5 prosent for første kvartal i år sammenlignet med samme kvartal i fjor. Det er spesielt maskinvaresalget, deriblant salg av servere, som legger en demper på overskuddet.

Lenovo melder interesse

Inntjeningen til IBMs System X-avdeling, som selger x86-baserte servere, gikk ned 9 prosent i første kvartal. Nå melder de to mediene CRN og Bloomberg at denne biten av IBM kan bli solgt.

Ifølge nettstedet CRN har kinesiske Lenovo nemlig innledet forhandlinger med IBM, for å overta System X-avdelingen til selskapet. Prisen for avdelingen skal ligge på mellom fem og seks milliarder dollar.

Dersom transaksjonen fullføres blir dette andre gangen at Lenovo kjøper deler av IBM, etter at PC-avdelingen ble solgt til kineserne i 2005. Dette bidro senere til å gjøre Lenovo til verdens nest største PC-produsent.

Selskapet har også de beste økonomiske utsiktene for øyeblikket, og var den eneste blant de fem største PC-produsentene som ikke ble rammet av den dramatiske nedgangen i PC-salg i første kvartal.

For IBMs del er det for øvrig ingen fare for at selskapet går dukken med det første. Målt i total inntjening er IBM verdens femte største IT-selskap.

Lenovos ThinkPad ble opprinnelig produsert av IBM: Snart slipper Lenovo T-serien i ny drakt »

(Kilder: CRN, Bloomberg)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen