Lenovo har satt ny inntjeningsrekord
(Bilde: Peter J. Kovacs/Shutterstock.com)

Lenovo har satt ny inntjeningsrekord

Mens andre sliter ramler pengene inn for det kinesiske selskapet.

De fleste har sikkert for lengst registrert at PC-salget går strake veien nedover, og som vi nylig rapporterte er Acer blant dem som rammes hardest av de nye, brutale realitetene.

Kinesiske Lenovo befinner seg derimot i den andre enden av spekteret, og kunne faktisk skilte med en oppgang i PC-forsendelser på 2,2 prosent i tredje kvartal i forhold til samme kvartal i fjor, noe som kan regnes som skyhøyt i dagens klima.

Rekord-fortjeneste

Nå har Lenovo lagt frem de økonomiske resultatene for siste kvartal, og tallene ser unektelig oppmuntrende ut for selskapet.

For kvartalet som endte 30. september noterte Lenovo en total omsetning på 9,8 millarder dollar, noe som er en økning på hele 13 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Overskuddet gir imidlertid kineserne enda større grunn til å trekke på smilebåndet. Før skatt endte fortjenesten på 265 millioner dollar, som er en økning på oppsiktsvekkende 30 prosent i forhold til fjorårets kvartal, og ny rekord for selskapet.

Fremdeles verdens største

Sammen med de oppløftende tallene kunne Lenovo også konstatere at de innehar posisjonen som verdens største PC-produsent for andre kvartal på rad, med en økning i markedsandelen på 2 prosent, til 17,7 prosent.

Til sammenligning har nummer to på listen, HP, en markedsandel på 17,1 prosent ifølge IDC, og ligger dermed ikke langt bak.

Lenovo solgte til sammen 29 millioner enheter i løpet av kvartalet, noe som også er ny rekord. Av disse utgjorde PC-er 14,1 millioner, opp fra 13,8 millioner i samme kvartal i fjor.

Lenovo har mange ulike produkter på markedet:
Her tar vi en titt på hybrid-PC-en Yoga 2 Pro »

(Kilde: Lenovo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen