Lenovo dytter ut to griselekre bærbare PC-er
Teknofil
(Bilde: Lenovo)

Lenovo dytter ut to griselekre bærbare PC-er

X1 Carbon og T430U kommer endelig på markedet.

Nå er straks ventetiden over for dem som har ventet på Lenovos ThinkPad X1 Carbon eller T430U. T430U ble lansert allerede i januar og ble på det tidspunktet antatt å være en verdig kandidat for årets papirlansering. X1 Carbon er hakket bedre, den ble ikke lansert før i midten av mai i år.

X1 Carbon – for deg med tykk lommebok og redsel for tunge maskiner

1,36 kilogram er det vekten stopper på om du legger en X1 Carbon på den. Som navnet indikerer er det her brukt deilig karbon, slik som i Sony Vaio Z. Dette materialet er lett, samtidig som det gjør det mulig å ivareta den røffe byggekvaliteten Thinkpad-serien er kjent for.

I tillegg til en sympatisk vekt så har X1 Carbon i tillegg en fresk oppløsning på 1600 x 900 piksler. Dette er hakket bedre enn de 1366 x 768 pikslene som har preget 14-tommers maskiner i lang tid, og burde by på en trivelig opplevelse for dem som liker å få mest mulig inn på skjermen. I tillegg har skjermen en matt overflate,

Prosessoren som skal drive det hele blir Ivy Bridge-modell av ukjent type, men om du er interessert kan du få en full oversikt over de aktuelle kandidatene i denne artikkelen. Uansett modell, vil det være Intels HD 4000 som står for grafikkjobben. Det eneste Lenovo røper er at du kan få X1 Carbon med opp til Intel Core i7.

Videre støtter maskinen opp til åtte gigabyte minne, og etter all sannsynlighet en slank SSD basert på mSATA med opp til 256 GB lagringskapasitet. Samtlige modeller skal bli levert med 64-bit-versjonen av Windows 7.

Prisen ryktes å passere 18 000 kroner i Norge, og det er en stiv pris. Over dammen er startprisen satt til 1300 USD.

T430U – for deg med litt tynnere lommebok som greier bære noen ekstra gram

Om du liker X1 Carbon men vil slippe unna med nesten halve prisen så kan T430U være løsningen. Ryktene i Norge går på 9500 kroner, mens modellen i USA starter på 780 USD. Ankepunktet er at vekten da stopper på omtrent 1,85 kilogram.

T430U byr også på en 14-tommers skjerm, som blir drevet av Nvidia GT620 med 1 GB dedikert minne. Denne modellen byr også på opp til åtte gigabyte med systemminne.

På T430U vil du kunne velge mellom en SSD eller en HDD, om du velger HDD er kapasiteten oppad begrenset til 1 TB, mens du med SSD vil måtte stoppe på 128 GB.

Thinkpad-funksjonene følger med

Utover den nye maskinen og den slanke forpakningen, følger det meste Thinkpad-serien er kjent for med på kjøpet. Det betyr blant annet det tradisjonelle tastaturet med rød styrepinne, som du gjerne kan søle på uten problem, og bakbelyste taster.

Med normalt kontorbruk skal X1 Carbon holde ut i opp mot 6,3 timer på én lading, mens T430U er oppgitt til 7,1 timer. Om du er på farten og har dårlig tid, får du også med Lenovos hurtiglader. Med den tar det rundt 35 minutter å lade batteriet til fem timers varighet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen