Lenge til ny NVIDIA-brikke?


Lenge til NV40 får noen etterfølger?

Analysebyrået Goldman Sachs bekrefter i en nylig publisert rapport at de ikke tror det vil komme noen ny grafikkbrikke fra NVIDIA før tidligst mot slutten av 2005.

Selskapet spår imidlertid en lysende fremtid for NVIDIAs mobilprodukter og at de fleste segmenter vil oppleve vekst i løpet av året.

Til tross for Goldman Sachs' spådommer, forventes det fra enkelte hold at NV47 blir lansert før sommeren. Det meste er fortsatt ukjent vedrørende arkitekturen og det er umulig å si om NVIDIA er foran eller bak ATIs R5xx-brikke.

R520 i rute
Credit Suisse First Boston rapporterte for en tid tilbake at ATI har fullført testingen hos TSMC og at R520 er i rute til lansering i løpet av våren. Grafikkbrikken vil bli produsert med 90 nm-teknologi.

Dersom ATI klarer å holde seg innenfor tidsrammen og Goldman Sachs spådommer slår til, kan dette bety at ATI vil styre "high-end"-grafikkmarkedet i store deler av 2005.

Både NVIDIA og ATI holder imidlertid kortene tett til brystet. Reelle lanseringsdatoer er forsatt ikke offentlig bekreftet verken når det gjelder R520 eller nestegenerasjons NVIDIA-brikker.

(Kilder: Goldman Sachs, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen