Lenge siden du byttet passord?

Nettsikkerhet har vært et et hett tema for tiden. Kriminelle har kommet med en rekke nye metoder for å få tilgang til din private informasjon, og utnytte dine data. Og dersom du har passord på linje med "123456", vil vår passordgenerator gi deg hjelp på veien til en tryggere netthverdag.

Her kan du selv teste vår passordgenerator.

Tjenesten som gir deg trygghet
Teknofils passordgenerator er en enkel tjeneste om du ønsker et sikkert passord kjapt og enkelt. Du kan selv stille inn hvor langt passord du vil ha, om du vil ha en blanding av store og små bokstaver og om du vil ha med tall i ditt passord. Passordet som genereres er bygd opp for å være enklest mulig å huske, selv om det samtidig er svært vanskelig å gjette seg til.

Generatoren viser deg også styrken i ditt nye passord. Passordgeneratoren finner du ved å klikke på "passordgenerator" i vårt hovedbanner, eller trykke direkte på lenken her.


Passordsikkerhet er viktig
På nettet kommer det stadig nye tjenester som krever at du skaper et egetvalgt passord. Det er ikke alltid like enkelt å komme på et passord som er trygt og det dukker stadig opp eksempler på at folk velger for enkle passord. Vår nye passordgenerator skal være et godt alternativ for å motvirke dette.

Les også: 10 trinn for sikrere databruk

Om du derimot vil velge et passord på egenhånd er det noen huskeregler du bør ha i mente. For det første må du velge et passord som er vanskelig å gjette seg til. Egennavn og fødselsdato må unngås. Også normale ord er lette å knekke for passordhackere. Samtidig må du for all del velge et passord du ikke må skrive ned. Lapper liggende rundt maskinen eller under musematten gir dårlig sikkerhet.

Trenger du flere tips til gode passord? Les vår store passordguide her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen