Lenge leve mp3-spilleren

Alternativ tekst mangler

Siden mobiltelefonenes mp3-spillere for alvor begynte å få skikkelig lydkvalitet og minnekapasitet, har mange spekulert i om den rendyrkede mp3-spilleren er en utryddingstruet art. Et analysebyrå mener at det er langt fra sannheten.

JupiterResearch har tidligere forutsett at mobiltelefonen vil ta over mp3-spillermarkedet, og at salget av dedikerte mp3-spillere vil synke dramatisk. Men analysefirmaets nye rapport viser en helt annen fremtid.

Nå mener nemlig JupiterResearch at stadig flere personer vil kjøpe et flertall elektroniske enheter, og bytte de ut regelmessig. Dermed vil mp3-spillersalget øke fra 37 millioner i 2006 til over 100 millioner i 2011.

- Apple viser ingen tegn til å miste salg, siden kundene stadig bytter ut produktene, sier Michael Gartenberg, visepresident og analyseleder i JupiterResearch, i en pressemelding.

JupiterResearch mener også at telefoner med kvalitets-mp3-spillere vil overgå antall rene mp3-spillere i starten av 2009, men at begge to er voksende i USA.

Både mp3-spilleren og mobiltelefonen vil møte utfordringer, ifølge JupiterResearch.

- Å kunne tilby egne musikkbutikker direkte på mp3-spilleren vil være en stor utfordring for både mp3-spillere med Wi-Fi og mobiltelefoner. Årsaken er grenser for infrastruktur, inkompatibelhet, priskriger og brukergrensesnitt, sier David Card, visepresident og analytiker i JupiterResearch.

(Kilder: Cellular News, JupiterResearch)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen