Lekre lommekameraer fra Kodak

Se større bilder i produktguiden

Spesifikasjonsmessig skiller ikke disse kameraene seg ut på noen som helst måte. Både oppløsning og zoom er normal på alle måter. Innebygde funksjoner er heller ikke noe Kodak legger vekt på med dette kameraet. Men Mary-Irene Marek, markedsføringssjef hos Kodak Worldwide, sier ”Siden kvinner kjøper over halvparten av alle elektroniske artikler i USA, har Kodak valgt å designe nye produkter som ikke bare appellerer til kvinners sans for stil, men som også forenkler livene deres”. En undersøkelse har også vist at kvinner foretrekker Kodak-kameraer. Da er det ikke overraskende at firmaet utnytter dette, og lanserer kameraer rettet nettopp mot kvinner.

Dette er med andre ord et kamera som legger vekt på stil og enkel betjening framfor stor funksjonsrikdom. Det kommer i fire forskjellige farger: Absolute Pink, Red Shimmer, Midnight Black og Silver Essence. Eller rosa, rødt, svart og aluminium. Bortsett fra kanskje modellen i rosa, ser vi ikke hva som er spesielt feminint med dette kameraet, og tror det vil kunne være en grei følgesvenn også for menn.

Forskjellen på de to modellene er hovedsakelig størrelsen på skjermen. V550 har en 2,5 tommers LCD-skjerm, mens V530 bare har to tommer. Begge har imidlertid en oppløsning på hele 230000 punkter som er meget bra i dag. Det gjør det lettere å vurdere skarphet på bilder, og det er plass til mer informasjon. Det er også litt ulik layout på knappene på baksiden av kameraet.

Se større bilder i produktguiden

Du kan ta opp video i opp til 640 x 480 punkter, og 30 bilder pr. sekund med lyd. Lengste opptak er oppgitt til 80 minutter, og det burde holde til de fleste formål. Dette forutsetter naturligvis at du har et stort nok minnekort i kameraet til å kunne lagre så mye film.

Kameraene kommer på det amerikanske markedet i sommer og hvil koste $399 og $349. Tilsvarende informasjon for Norge er ikke tilgjengelig ennå.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen