Lekkert lite leketøy

Det nye kameraet fra Benq har i all enkelhet fått modellnavnet T850, og for en gangs skyld ser det ikke ut til at megapikslene har tatt fullstendig overhånd. 8 megapiksler får kameraet, noe som er akkurat passelig etter vår mening, og faktisk gjør at vi ikke med en gang tar det for gitt at bildekvaliteten er dårlig. Flott, Benq!

Med unntak av den heldigvis moderate oppløsningen er spesifikasjonslisten forholdsvis ordninær, og inkluderer en 3x zoom på omtrent 38-113mm med blender 2.7 til 5.2, og lukkertider på 1/2000 sekund til maksimalt 8 sekunder med det rette motivprogrammet aktivert. Skjermen er på tre tommer (7,6 cm) og har de vanlige 230 000 bildepunktene, men der stopper også det ordinære med den. Den er nemlig trykkfølsom og utstyrt med en del artige muligheter.

For eksempel kan man som bildet viser tegne på bildet etter at det er tatt. I bildevisningsmodus bruker man også skjermen for å navigere, omtrent som med Ipod Touch, hvor du blar deg videre i bildebunken ved å stryke fingeren langs skjermen. Om du ønsker å zoome inn på+ en detalj i et bilde er det bare å raskt tegne en ring rundt punktet du vil se nærmere på og vips, så blir det forstørret.

Når du tar bilder kan du også bruke den trykkfølsomme skjermen til å angi hvor du ønsker at kameraet skal fokusere, med et lett trykk på skjermen. Du kan også la kameraet ta den jobben selv, for den etterhvert obligatoriske ansiktsgjenkjenningsfunksjonen kan settes til å automatisk ta bilde når motivet smiler. Den kan også følge med på flere ansikter om gangen.

Benq T850 er god for ISO-verdier fra 100 til 1600, men er desverre bare utstyrt med bildestabilisering av juksetypen, dvs det som egentlig er et høy-ISO-modus. Sensitiviteten til kameraet går da opp til ISO 2000 maksimalt, og i filmmodus får man maks ISO 4000 å leke med. Om bildekvaliteten blir brukbar på denslags innstillinger sier imidlertid Benq ingen ting om.

Du kan lese mer om Benq T850 på Benqs sider her.

Det er i skrivende stund uklart om Benq T850 vil bli tilgjengelig i Norge, og i så fall når og til hvilken pris. Pris og tilgjengelighet i resten av Europa er heller ikke kjent.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen