Lekkert kamera i Sonys T-serie

Se større bilder i produktguiden

Dette er en litt rimeligere modell enn T7, som vi testet for en tid tilbake. Den er litt tykkere, men ikke akkurat det vi vil kalle tykk – 20mm er ikke all verden, og 139g inkludert minnekort og batterier, er det vel heller ingenting å si på.

På grunn av at kameraet er noe større enn T7, har det vært mulig å forbedre ergonomien. Vi kritiserte T7 for å ha menyknapper på venstre i stedet for høyre side av skjermen. Det innebar at man måtte bruke to hender for å håndtere kameraet, og kunne føre til at man fikk fingre foran objektivet. Det gjorde også at det lett ble fingermerker på skjermen. På T5 har de flyttet skjermen tilbake til venstre side av kameraet, noe som gjør at menyknappene er tilgjengelige med høyre hånd. Det er plass til å holde kameraet fast med tommelen, uten å trykke på knapper, eller komme borti skjermen, og det har blitt plass til zoom-knapper på baksiden, i stedet for på toppen. Alt dette vil gjøre kameraet lettere å bruke.

Kameraet er et typisk pek-og-klikk-kamera. Det har ikke noen manuelle funksjoner å snakke om, selv om det er lagt inn en 5-trinns manuell fokus. Men kameraet har en del motivprogrammer, og bra videofunksjon.

Se større bilder i produktguiden

Det er blitt plass til en 2,5 tommers skjerm, med 230000 punkter. En slik oppløsning er meget bra på en skjerm av denne størrelsen. Likevel sier Sony at de har økt batterilevetiden til 240 bilder i følge CIPA-standarden. Batterilevetiden var også noe av det vi kritiserte T7 for.

Optikken er helt integrert i kameraet, og ingenting av det stikker ut. Likevel har det blitt plass til 3x zoom. Brennvidden tilsvarer 38-114mm, som ikke er bra på vidvinkel, men som er fint for de som vil ha litt mer tele. Lysstyrken er heller ikke all verden med f/3,5-4,4 som største blenderåpninger.

Kameraet vil komme i fire farger: Aluminium, svart, rød og champagne. Den første vil bli tilgjengelig i september, de andre i oktober. Prisen i USA vil være $350, så vi kan forvente en pris i Norge på i underkant av 3000 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen