TEST: Lekker skyvemobil
Test

Lekker skyvemobil

Testresultater

Motorola Z3 (RIZR)

Positive ting Lekkerdesignmobil med gode funksjoner. Bra kamera, enkle menyer, flere gode programmer.
Negative ting Ingen volumkontroll på ledning, og musikkspilleren kan være litt vanskelig å håndtere. Føy pris. Det kommer fingermerker på skjermen om du bruker åpner den slik det er ment.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 5

Testresultater

Motorola Z3 (RIZR)

Positive ting Lekkerdesignmobil med gode funksjoner. Bra kamera, enkle menyer, flere gode programmer.
Negative ting Ingen volumkontroll på ledning, og musikkspilleren kan være litt vanskelig å håndtere. Føy pris. Det kommer fingermerker på skjermen om du bruker åpner den slik det er ment.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 5
Av utseende er det en god del som skiller de to søstermodellene. Z3 (RIZR) har betjeningsknapper og stor skjerm på utsiden, og den mangler den glassaktige overflaten fra K1 (KRZR). Den er også noen millimeter bredere enn K1, i tillegg til at den er en anelse tykkere. Slektskapet mellom de to modellene går mer på funksjonene inne i mobilen. 

Z3 har en stor skjerm på 176x220 punkter. Farger og menyer er godt avstemt, og mindre glorete enn på tidligere Motorola-modeller. Oppbyggingen av menyene er intuitiv og god. Dekslene er i metall, med en behagelig overflate som gir god friksjon. Telefonen finnes i sort og i en dyp blå farge som bryter mot fiolett. 

Taster
Tastaturet er frest ut av et stykke metall, og blir som på andre skyvemodeller liggende litt dypt. Dette kan gjøre den øverste tasteraden mindre tilgjengelig for brukere med særlig kraftige fingre.

Tastene er ellers gode å bruke, med presis respons og akkurat passe motstand. Navigasjonsknappen på Z3 er til synelatende lik den som sitter på K1. Under test fant vi imidlertid at tasten på Z3 er forbedret. Kvitteringstasten i midten er blitt en tanke mindre, samtidig som den er løftet noe. Forbedringene er knapt synlige, men gjør vippeknappen mer presis, og problemet med at vi også trykker på nabotastene er tilnærmet eliminert.

Z3 gir god skrivehjelp ved SMS-tasting. Ordboken er intuitiv og husker hvilke ord du bruker mest. Den har også autotekst som kan være til god hjelp om du skal skrive lange ord. 

Kamera
Kameraet på Z3 tar bilder med 2 megapiksler oppløsning. Det finnes heftigere kameramobiler, men oppløsningen og kvaliteten på bildene du tar med Z3 er like vel god nok til det meste. Bildene tatt i svakt lys er bedre enn på mange konkurrerende modeller. I motsetning til K1, så har Z3 også kameralys. Nytten av dette lyset er like vel nokså begrenset.

Telefonen har også videokamera. Kvaliteten holder til MMS, men har ikke noe på en PC eller en TV-skjerm å gjøre. 

Funksjonsrik
Programmene i telefonen gir deg mulighet til å ta backup av adresseboka direkte til en server på Internett. En annen java-applikasjon lar deg lagre SMS på samme måte. Første gang du starter programmet opprettes en konto som du får tilgang til ved hjelp av en selvvalgt PIN-kode. Når meldingene er lastet opp kan du lese dem på Internett (www.motorolatext.com). Nettgrensesnittet gir deg en meget bra oversikt der meldingene dukker opp i et kalenderformat. Du kan også besvare meldingene eller skrive nye fra PC-en.

Et annet javaprogram hjelper deg å konfigurere mobilen din. Ett eneste tastetrykk, og telefonen er satt opp med MMS, WAP og GPRS. Dessuten finnes spillet BlockBreaker, en eBay-applikasjon som lar deg delta i nettauksjoner (ingen norsk versjon), en java musikkspiller (som du ikke trenger) og hjelpemenyer. 

Z3 er satt opp med snarvei direkte til Google-søk. Ellers tar den vanlige nettleseren deg til den siden du selv (eller operatøren din) har valgt som portal. 

I praktisk bruk er det svært lite vi savner på Z3. Lyden er god, tastene er gode menyene fine, kameraet funker og vi bruker enkelt telefonen som MP3-spiller. Skyvemekanismen er presis og lydkvaliteten god. Det er enkelt å legge til Blåtann-enheter, og synkronisering mot Outlook på PC fungerer bra. 

Småtterier
Noen småtterier merker vi oss like vel. Kameraet er plassert under et ”glassfelt” (plast) bak på telefonen. Det er ingen ripebeskyttelse over dette glasset. Vi må passe fingrene for ikke å få dem med på bildene vi tar.

Under skjermen sitter en liten plastbit som skal gjøre det enklere å åpne mobiltelefonen. Denne kan oppleves som litt hard og kantete.

Musikkspilleren må settes til ”skjult” i menyen for at du skal kunne bruke andre funksjoner mens du hører på musikk. Når tastelåsen slår seg på får du ikke justert volumet på musikken. Det er ingen volumkontroll på headsettet, og du har ingen ”resume” som lar deg fortsette musikkspillingen der du slapp etter å ha skrudd den av. Spilleren har heller ikke FM-radio.

Men ikke noe av dette er kritisk, og alt i alt fremstår Z3 som en funksjonsrik og brukervennlig mobiltelefon med en eksklusiv design.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen