Test

Lekker og stilfull billigmobil

Testresultater

BenQ-Siemens S68

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 6
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5

Testresultater

BenQ-Siemens S68

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 6
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5
Vi har gledet oss lenge til å teste BenQ Siemens’ første mobiltelefoner under felles merkenavn, og begeistringen var stor da den lekre S68 dumpet ned på skrivebordet. Slett ikke noen dårlig førstemodell å sende ut.

Da S68 ble lansert stusset vi litt over at den ikke verken har kamera eller høyhastighetsteknologier som EDGE eller 3G, men ved nærmere øyesyn kan vi trygt si at nykommeren imponerer allikevel.

Stilren
Designet på BenQ Siemens S68 er det slett ikke mye å utsette på. Fronten i børstet metall gir en følelse av eksklusivitet, noe også tastene i metall bygger oppunder. Tastene er store og gode, og sitter akkurat langt nok fra hverandre til ta de blir svært behagelige å bruke.

Motstanden i tastene er akkurat slik vi liker den, mens lyden tastene lager ved bruk gjerne kunne vært litt mindre. Dette er ikke telefonen for diskrete tekstmeldinger under bordet.

Bakdekslet på telefonen er i plast, men ga allikevel et svært godt førsteinntrykk. Dessverre har en av hakkene som fester bakdekslet røket i testperioden, noe som gjør at det ikke lenger sitter så godt fast som i begynnelsen.

Skjermen utpeker seg ikke sterkt som resten av telefonen, med en oppløsning på bare 132 x 176 piksler. Allikevel er det en helt grei skjerm, prisen tatt i betraktning.

Ikke for den lekne
Noe som slo oss ganske tidlig var at dette ikke er en mobiltelefon for hvem som helst. Den har jo verken kamera, plass til minnekort, støtte for MP3-låter eller spesielt mange moro-funksjoner.

Men at den ikke passer for hvem som helst betyr ikke at den passer til spesielt få heller. Det er nemlig svært få telefoner i samme prisklasse som kan måle seg med S68. For rundt 1300 kroner får du nemlig en rekke nyttefunksjoner andre telefoner i samme prisklasse ikke kan skryte av.

Spillene som ligger på telefonen vitner også om at dette ikke er telefonen for de mest lekne. Med sjakk og et annet strategispill, tipper vi produsenten har noe annet enn 13åringer i kikkerten.

Oppdatert
For i tillegg til å fungere ypperlig som telefon, har den 13 millimeter tykke telefonen fått plass til en del verktøy eller hjelpemidler som gjør det lettere for deg å holde deg oppdatert i hverdagen.

Med Bluetooth, gode kalenderfunksjoner, e-postleser, Instant Messaging (ala MSN), diktafon med gode opptaksmuligheter og gode synkroniseringsmuligheter er S68 et ypperlig verktøy for forretningsmenn og kvinner som ikke er avhengige av de aller mest avanserte funksjonene.

Noe vi setter ekstra stor pris på er programmet News2Mobile. Der kan du legge inn dine egne RSS-feeds og sjekke nyhetsoverskrifter og ingresser uansett hvor du måtte befinne deg. To tomler i været for denne funksjonen!

Selv om Siemens’ mobildivisjon er innlemmet i BenQ er det fremdeles Siemens’ gamle menysystem som råder på S68. Selv om vi gleder oss til å teste ut BenQs noe mer fargerike menysystem klager vi ikke – menyene på S68 er nemlig både raske og behagelige å bruke.

Til tross for manglende kamera, MP3-spiller, radio, høyhastighetsdata og annet underholdningstilbehør kan vi ikke annet enn å lovprise denne lille sjarmøren. S68 passer ned i enhver veske og lomme – ja selv skjortelommene får den plass i. Prislappen tatt i betraktning – og mangler trukket fra – ender vi allikevel opp med å gi S68 svært gode skussmål.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen