Test

Lekker og elegant skyvemobil med EDGE

Testresultater

Samsung D820

Positive ting God skjerm - god musikkspiller - liten og lett
Negative ting Liten slettetast - mangler FM-radio - lite nytt
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4

Testresultater

Samsung D820

Positive ting God skjerm - god musikkspiller - liten og lett
Negative ting Liten slettetast - mangler FM-radio - lite nytt
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4
Vil du ha en tynn, liten og lekker mobiltelefon er D820 en av de mobiltelefonene du finner på det norske markedet som trolig passer beskrivelsen best. Den er en av flere tynne mobiltelefoner som har dukket opp i kjølvannet av Motorola RAZR, og i tillegg har den mye bra å by på.

Del med andre
Bortsett fra utseendet er det derimot veldig lite nytt ved Samsung D820. Den har som forgjengeren D600 TV-utgang og kan dermed brukes til å vise dokumenter, bilder eller javaspill på TV.

Det fungerer bra å vise frem feriebilder eller spille javaspill på TV, men dokumenter ville vi fremdeles heller tatt via en laptop. Det er nemlig vanskelig å tilpasse størrelsen på skrift og liknende for å få det pent på et TV.

Vi trøster oss med at skjermen på telefonen er på 2,2 tommer med hele 320 x 240 punkters oppløsning og 262 000 farger. Lekkert!

Musikalsk
Til å være en mobiltelefon uten dedikerte musikknapper imponerer Samsung D820 som musikkspiller. Den er enkel å bruke, har god lyd, 73MB internminne og i tillegg plass til micro-SD minnekort opp til 1 GB.

Standardinnstillingene krever bare et kjapt trykk på pil opp før du er inne i musikkspilleren og klar til å lage dine spillelister. I tillegg kan du lett endre lydinnstillinger, avspillingsmodus og foretrukket rekkefølge på låtene ved å trykke på tastene fra 1 til 7.

Det er ikke noe problem å laste over musikk via Bluetooth eller å bruke telefonen til å laste ned musikk raskt via mobilnettet. (EDGE), men skaffer du deg et minnekort på 1 GB vil vi anbefale at du får med en adapter eller bruke den medfølgende USB-kabelen, slik at overføringen går litt raskere.

Dessverre har ikke D820 fått verken FM-radio eller mulighet for å spille av musikk i bakgrunnen mens vi skriver tekstmeldinger eller surfer på Internett. Til gjengjeld kan du med TV-kabelen velge å koble telefonen til stereoanlegget hjemme – noe den får pluss for.

Opp ned
Som de fleste andre telefoner i dag er D820 utstyrt med et kamera. Oppløsningen er midt på treet – og med 1,3 megapiksler tar den helt greie bilder til bruk på mobilen eller til fremvisning på ikke for store skjermer.

Denne gangen har Samsung valgt å sette inn et vridbart kamera. Vil du ta bilde av deg selv vrir du bare kamerabiten rundt, og vips så er du i søkelyset. Du blir riktignok tatt bilde av opp ned, noe vi også har kommentert på tidligere modeller med vridbart kamera. Litt pussig, men ikke avgjørende – ettersom undertegnede heller tar bilde av andre enn av seg selv uansett.

Spillene på D820 er de samme som på de fleste andre modellene vi har testet fra samme produsent, og vi kan trygt si vi begynner å bli litt lei. Når det er sagt, får de klart og tydelig frem at skjermen er både krystallklar og svært godt egnet til å spille på. Veien til å laste ned flere javaspill er veldig kort.

God mobil
Som mobiltelefon er D820 nok en svært god kandidat fra Samsung. Lyden er bemerkelsesverdig god, og telefonen ligger godt både i hånden og lomma.

Skjermen har vi allerede gitt ros, og tastene har god størrelse der de ligger nedsunket under skjermen. Dessverre synes vi ”c” eller sletteknappen er litt liten, og at tastene på øverste rekke (1-3) er litt små og vanskelig å treffe uten å samtidig treffe andre taster.

Vi kan ikke gi oss helt uten å nevne tekstmeldinger. For en god mobil bør også være god å skrive tekstmeldinger på. Det er fortsatt ikke mulig å bytte feilstavede ord i T9 uten å slette hele ordet eller bokstav for bokstav. Det er heller ingen automatikk som sørger for at ordene du bruker oftest kommer som førstevalg når du skriver med T9.

Det D820 derimot har lært seg er at vi vil ha stor bokstav etter punktum, noe som gjør det hele litt bedre.

Avslutningsvis er det verdt å merke seg at Samsung har byttet lader – igjen. Du kan dermed ikke bruke gamle ladere, hodesett og USB-kabler på D820.

Alt i alt er vi ganske godt fornøyde med D820. Dersom du liker skyvemobiler hvor skjermen skjuler tastaturet, og ikke er et tekstmeldingsfantom er dette absolutt en god mobil. Ellers ville vi muligens ventet litt, lagt på noen hundrelapper og heller prøvd oss på 3G-foldemobilen Z540 som er rett rundt hjørnet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen