Lekker ny lydplanke fra Philips
Teknofil

Lekker ny lydplanke fra Philips

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Dagens nye flatskjermer byr på mange bruksområder, og ikke minst høyere oppløsning enn tidligere. Du kan se på filmer i fem ganger så høy kvalitet med en lyd som også har fått en kraftig oppussing.

Hjemmekino er for mange et helt nødvendig element for at filmen skal bli en suksess. Anleggene kommer i flere former og varianter, og Philips har lenge gitt deg mulighet til å ”pakke” alle fem kanalene inn i en lydplanke. Vi har sett nærmere på den nye lydplanken under årets IFA-messe.

Kort om HTS8160/61
Den nye utgaven av Philips sin lydplanke har gjennomgått en del store oppgraderinger. Første store nyhet er at modellen har fått Blu-ray. Dermed kan den for første gang formidle høyoppløst film på flatskjermen din.
I tråd med at den har fått Blu-ray, har også selve høytalerne fått gjennomgå. Lydplanken har fått nye og forbedrede høyttaler, som også er posisjonert annerledes enn forgående modeller. HTS 8160 (61 i hvit) støtter både Dolby True HD og DTS-HD, noe som betyr at den kan gjengi både 5.1 og 7.1.

Av andre forandringer kan du benytte deg av en iPod eller iPhone, om du kjøper en dockingstasjon utenom. Den støtter BD-live profil 2.0 materiell, og har Deep Color. Fjernkontrollen har på lik linje som fjernkontrollene til flatskjermene fått en overhaling, og har en overflate av aluminium. Den nye modellen kommer i både sort (HTS8160) og hvit (HTS8161) farge.Bedre lyd

Visuelt ser man med en gang at det er en ny modell, med renere linjer og en mindre klumpete design. I forhold til flatskjermen som henger over, er lydplanken omtrent identisk i bredden og er avrundet i endene, ved at den er buet innover mot veggen. Fronten er også stilren, med en opplyst volumsirkel, som sammen med resten av knappene er touch. Det finnes også en smart nedvippbar ”knott” om du skal koble til et minnekort eller USB.

Bildet som går på skjermen over er skarpt og inneholder rikelig med farger. Det er ikke mye antydning til groms rundt objektene i bildet, og spilleren virker å være nokså stillegående. Når vi setter på en god ”gammeldags” DVD, er også bildene skarpe med jevne bevegelser.

Så er det lyden sin tur. Først ut er en filmsekvens fra filmen X-Men, og lyden virker mer presis og mindre uklar en den foregående modellen. Bassen er stram og henger nokså godt med i de intense scenene, og virker å ha litt muskler. Neste test blir en CD med Clapton, og på samme måte som filmsnutten virker lyden å være klar og presis.Kommer i oktober
Førsteinntrykket av den nye modellen er positiv og vi sitter igjen med en følelse av at produktet har gjennomgått en god forbedring. Nå skal det sies at dette ikke på noen måte er noen test, og vi ser frem til å la denne modellen måle krefter mot andre produkter.

Forøvrig kommer modellen etter alt å dømme til Norge i oktober. Prisen er ennå ikke helt klar, men ifølge Philips Norge vil det være sannsynlig at den får en prislapp rundt 13 000 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen