Test

Lekker i sort

Testresultater

Samsung E900

Positive ting Lekkert utseende, gode menyer
Negative ting Vriene trykkfølsomme taster, uskarpe bilder
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 5

Testresultater

Samsung E900

Positive ting Lekkert utseende, gode menyer
Negative ting Vriene trykkfølsomme taster, uskarpe bilder
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 5
For i tillegg til å være spekket med en masse finurlige funksjoner, har Samsung denne gangen truffet midt i blinken hva design angår. Den slanke skyvetelefonen har et lekkert utseende som kan minne litt om LG Chocolate. Men – med mer avrundede former synes vi E900 er hakket mer delikat. Favorittsjokoladebiten, om du vil.

Gode menyer
Menyene på E900 er gode og oversiktlige. Ikonene har fått et nytt strøk maling, og undermenyene gir oss god oversikt over hva som gjemmer seg i hver mappe.

I tillegg kan du selvsagt justere størrelsen på både tall og bokstaver, og blir vanlige tall for kjedelig, kan du velge å la tallene bli skrevet på små post it-lapper eller med fjærpenn.

At skjermen er sylskarp og med svært god fargegjengivelse gjør heller ikke saken verre.

Kamera og MP3
Som seg hør og bør er E900 utstyrt med både MP3-spiller, 2 megapikselkamera og støtte for minnekort av typen microSD. I tillegg har den selvsagt Bluetooth, støtte for EDGE og mulighet for å lese dokumenter.

MP3-spilleren aktiveres med en egen hurtigtast på høyre side av telefonen, og har egne har egne knapper på fronten av telefonen for å navigere i låter og spillelister. Kameraet aktiveres på samme sted, og er svært enkelt å ta i bruk.

Bildene blir gode, men litt pikselerte og uklare. Megapikslene til tross, kan den altså ikke helt måle seg med de beste kameramobilene på markedet.

Feil knapp – igjen!
Det vanlige 3x3 talltastaturet er godt å bruke. Tastaturet gjemmer seg under skjermen i sammenskjøvet tilstand, og god plassering i forhold til hverandre.

De ytre knappene er det verre med. Som LG Chocolate har denne Samsungen nemlig trykkfølsomme taster. Bruk av kamera og MP3-spiller, samt blant annet å ringe og legge på styres av de trykkfølsomme tastene under skjermen.

Dessverre har vi alt for mange ganger opplevd å både komme borti legge-på-tasten når vi er inne i menyen eller programmer, slik at vi blir sendt tilbake til utgangspunktet. Når vi prøver å legge på derimot, er den umulig å få til å adlyde. Det er lett å komme borti feil knapp, og trykker du på riktig har du flaks dersom den adlyder deg.

Trykkfølsomme taster er en god idé, men hittil synes vi ikke verken LG eller Samsung har fått til en spesielt god løsning.

Meldinger
Tekstmeldinger begynner Samsung imidlertid å bli gode på. Nå får vi stor bokstav etter punktum, vi kan endre på ord selv om vi i utgangspunktet valgte feil i ordlista og på toppen av det hele lærer telefonen seg de ordene vi bruker ofte. ”Vennlig hilsen Janne” blir alltid korrekt – i stedet for at venner og bekjente må klø seg i hodet over hvem denne Lamme er.

Vi har også lagt merke til noen artige ikoner som dukker opp i noen tekstmeldinger. Mottar du en melding om at noen har sittet en time i taxi får du opp et klokkeikon som viser tiden og en liten animert bil som illustrerer drosjen. Helt unødvendig, men ganske artig allikevel.

En annen unødvendig men aldeles fortreffelig funksjon er Vivid3D. Denne sørger for at innkomne tekstmeldinger staves ord for ord i stedet for å dukke opp i en stor jafs. Å lese tekstmeldinger har sjelden vært mer behagelig for øyet.

Tvilsom tyverisporing
En annen av de brennferske funksjonene Samsung E900 byr på er tyverisporing. Har du først kjøpt deg ny mobiltelefon, er du neppe interessert i at noen andre skal stikke avgårde med den. Og skulle ulykken være ute, kan du nå få beskjed.

Du kan stille inn hvilke to mottakere som skal bli varslet dersom telefonen blir stjålet og noen setter et fremmed SIM-kort inn i telefonen din. En egendefinert melding blir sendt disse to numrene når et nytt SIM blir satt inn. Meldingen inneholder også det unike IMEI-nummeret til telefonen din, slik at du kan få meldt tyveriet til politiet og sperret telefonen.

Dessverre får du ikke vite hvilket nummer som er satt inn i telefonen, og den nye ”eieren” kan bruke telefonen som normalt. Låner du bort telefonen og setter ditt egen SIM-kort inn igjen, sendes den samme meldingen ut – helt smart er løsningen med andre ord ikke.

Vi tror vi kanskje heller holder oss til god, gammeldags SIM-lås, som gjør det umulig å bruke andre SIM-kort i telefonen uten å oppgi en egendefinert kode.

Samsung E900 er en lekker mobiltelefon med mange potensielle brukere både blant kvinner og menn. Trolig vil flere damer holde ut med de lekre men håpløse trykkfølsomme tastene, men også dresskledde menn på utkikk etter en stilren, lekker mobiltelefon bør holde øynene åpne for E900.

Vi har ringt uten å ville ringe, lagt på uten å ville legge på og trykket feil både her og der. Med litt trening eller kortklipte negler vil det muligens være mulig for Samsung E900 å klatre enda høyere opp på stigen, men foreløpig får den en meget sterk 4.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen