Lekker og kraftig Ultrabook med knalloppløsning
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Lekker og kraftig Ultrabook med knalloppløsning

ZenBook NX500 blir en snerten sak med 4K-skjerm.

Asus fortsetter å rive sløret av nye produkter under den pågående Computex-messen, og etter å allerede ha fristet laptop-entusiastene med den kraftige spillbærbare modellen GX500, har turen nå kommet til selskapets nye maskin i det smekre Ultrabook-segmentet.

Zenbook NX500 er navnet på Asus' ferske Ultrabook, en modell selskapet bedyrer er resultatet av «innovativ» ingeniørkunst, i tillegg til at innmaten visstnok skal stille sulten til de fleste.

Første med 4K-skjerm

Foto: Asus

Ultrabooken, som har en skjermstørrelse på 15,6 tommer, leveres med opptil Intel Core i7-prosessor og et høyst akseptabelt skjermkort av typen GeForce GTX 850M med 2 GB videominne. Nok til å kunne kjøre det meste, med andre ord.

Asus har ikke selv oppgitt minne og lagringsplass, men den skal kunne takle opptil 16 GB minne og en SSD på maksimalt 512 GB. Ellers har maskinen tre USB 3.0-innganger, og batteritiden skal ligge på mellom 7 og 8 timer.

Utover dette er det nok skjermen som gjør den nye laptop-en interessant. Zenbook NX500 blir nemlig Asus' første Ultrabook med 4K-oppløsning, det vil si 3840 x 2160 piksler.

Stilfull

Modellen er også tilsynelatende velsignet med et elegant utseende, og byr på sølvfarget aluminiumsinnpakning og en ganske slank midje på beskjedne 1,9 centimeter. Vekten ligger visstnok på 2,2 kilogram.

Et annet snedig designgrep er at Asus har plassert hullene til høyttalerne i sirkulære mønstre mellom tastene, som på sin side byr på blå baklys. Pris og tilgjengelighet for den nye Ultrabooken er ennå ikke kjent, men sett opp et prisvarsel så sender vi deg en e-post når prisen er kjent.

Asus introduserte også nylig et annet laptop-sjarmtroll: Transformer Book T300 Chi er skikkelig tynn »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen