TEST: Lekker, men nesten ubrukelig
Test

Lekker, men nesten ubrukelig

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Samsung U700

Positive ting Lekker design, Super-3G, trådløs stereo (A2DP), bra kamera.
Negative ting Dårlig brukergrensesnitt, dårlig mediespiller.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 2
Design
Design score : 5

Testresultater

Samsung U700

Positive ting Lekker design, Super-3G, trådløs stereo (A2DP), bra kamera.
Negative ting Dårlig brukergrensesnitt, dårlig mediespiller.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 2
Design
Design score : 5
Linjene er det lite å utsette på, og med sin blanke overflate er Samsungs skyvemodell U700 unektelig et blikkfang. En smart navigasjonstast fungerer både som dreiehjul og vippetast. I midten sitter en kvitteringstast, og nede på fronten av telefonen ser det ut som om det er to taster med bilde av telefonrør på. 

Berøring
Men dette er ikke taster – det er berøringsfølsomme felter. I tillegg ligger det slike felter i det speilblanke området på siden av navigasjonsknappen. Samsung har gjort enda et forsøk på å erstatte trykk med berøring, og det fungerer fremdeles ikke særlig bra.

En annen finesse på U700 er nemlig at den runde navigasjonsknappen på fronten ikke bare kan vippes i de fire himmelretningene – nå kan du også dreie skiven rundt. Det er her konflikten oppstår. Det er tilnærmet umulig å dreie denne uten samtidig å komme nær berøringsfeltene. Slik blir navigasjonsknappen rene lykkehjulet, der du snurrer i gang uten å ane hvor du ender.

Dreieskiven er isolert sett en smart løsning, men dessverre er overflaten litt for glatt. De små rillene som skal gi friksjon klarer ikke jobben, og dreieskiven henger ikke med når vi er tørr på fingrene. Ja, det hjelper å fukte fingertuppen. 

Sølvhinne
Åpning og lukking av mobilen krever at du ikke er redd for å sette fingermerker på den blanke overflaten. Her er ikke noe naturlig punkt å skyve mot, i alle fall ikke om du vil unngå å betjene navigasjonsknappen samtidig. Etter en tids bruk vil de fleste mobiltelefoner få ørsmå riper i overflaten. På U700s speiloverflate vil slike riper synes godt.

Den speilblanke hinnen som dekker skjermen er pen, men reduserer opplevelsen av selve skjermen. De beste skjermene er de som er refleksfrie. U700 er alt annet enn refleksfri.

U700 er i utgangspunktet så lekker at mange nok vil se mellom fingrene på disse svakhetene. Det dreier seg tross alt om en svært funksjonsrik mobiltelefon. U700 har støtte for de nye superraske mobilnettene (HSDPA) der du kan laste ned en hel mp3-låt på noen sekunder. Telefonen kan også brukes som modem, om du vil surfe på nettet med en PC.

Det ordinære tastaturet som kommer til syne når telefonen åpnes har store og greie taster. Vi har ingen problemer med å skrive tekstmeldinger på U700. 

Irriterende mediespiller
Lydkvaliteten er god uten sjenerende sus. Spiller du musikk vil du antakelig savne litt mer bass i de medfølgende øreluggene. Musikkspilleren er for øvrig full av irritasjonsmomenter. Når tastlåsen slår seg på har du ingen mulighet for å hoppe til neste låt uten først å måtte låse opp telefonen. Det gjør du raskest ved å åpne mobilen. Men når du lukker den igjen slår musikken seg av. Dette kan endres i telefoninnstillingene, men da kan du heller ikke avslutte samtaler ved å lukke mobilen. 

Musikkspilleren gir ingen mulighet for å velge lydprofil (equalizer). Vil du justere lydnivået må du bruke den utvendige volumknappen. Denne virker heldig vis også når tastlåsen er på, men plasseringen av volumknappen viser at det jobber noen i Samsung ikke fortjener lønna si. Ledningen går ut fra hodesettutgangen i 90 grader vinkel – rett over volumknappen. Og som om det ikke var nok havner volumknappen også under lokket til hodesettutgangen. Den eneste fornuftige måten å bruke denne musikkspilleren på er via trådløs stereo med fjernkontroll-profil.

Åpner vi musikkfilene direkte fra ”Mine filer” i menyen, så spilles de av en eller annen grunn av i en annen mediespiller. Denne har visualisering og ser lekker ut, men er funksjonsmessig litt enklere enn musikkspilleren. 

Kamera
Kameraet tar gode bilder med 3,2 megapiksler oppløsning. Du kan også gjøre videoopptak, men opptakene egner seg bare for avspilling på mobilen eller som MMS. Telefonen har et eget kamera i front for videosamtaler. Dette kan også brukes når du filmer eller fotograferer, men har langt lavere oppløsning enn hovedkameraet.

Nettleseren er Netfront v3.4, en helt grei leser for wap og enkle HTML-sider, men vil du ha en bedre internettopplevelse anbefaler vi opera Mini som kan lastes ned og installeres gratis på U700.

Telefonen vår innholder ingen spill, men også dette kan du installere selv i form av Java-applikasjoner. 

Bra PC-program
Med telefonen følger programmet PC Studio v3.1. Programmet installeres på PC-en for å gjøre det lettere å flytte innhold frem og tilbake mellom mobil og PC, i tillegg til at du med dette programmet kan synkronisere avtalebok, adresselister og kalender mot Outlook.

Alt i alt er det lite annet enn utseendet ved denne mobilen som frister oss. HSDPA er selvsagt bra, men hva skal en bruke det til på denne mobiltelefonen? Du kan laste ned musikk, men er du musikkentusiast er dette ikke mobiltelefonen for deg. Skal du surfe med PC finnes det også løsninger som er billigere og mer hensiktsmessige. Med en prislapp på rundt 3.500 kroner er dette heller ikke noen rimelig mobiltelefon.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen