Leker med fremtidens mobiler

For å få litt inspirasjon og innspill til fremtidens mobiltelefoner, arrangerte Nokia en designkonkurranse ved kunstskolen Central Saint Martin's College of Art and Design i London.

25 designstudenter deltok i konkurransen, som resulterte i en rekke forskjellige konseptmodeller.

Én av konseptmodellene fikk navnet Scentsory, og har fokus på lukt. Med Scentsory er det meningen at du skal kunne kjenne de samme luktene som din samtalepartner kjenner. Dermed kan du mer eller mindre lukte deg frem til hva kompisen din driver med samtidig som han snakker med deg i telefonen. Om dette er en funksjon noen ønsker å ha i telefonen sin, er et helt annet spørsmål.

En annen av deltakerne i konkurransen designet denne telefonen, som skal være et økologisk alternativ til vanlige mobiltelefoner. Til tross for at mobiltelefoner er spesialavfall, er det fortsatt urovekkende mange telefoner som havner rett i søpla. En økologisk telefon kan bøte på miljøproblemene ved at den brytes ned i naturen når den kastes.

Et annet bidrag til konkurransen er dette stativet, som i lukket tilstand likner på en mikrofon. Tanken bak konseptet er at du skal plassere kameramobilen din oppi stativet, og slik bruke den som overvåkningskamera.

Med i konkurransen var også denne telefonen, som i tillegg til å være en vanlig mobiltelefon, skal fungere som brille. Når du skal spille med telefonen, kan du ta den på deg som et par briller.

Denne konseptmodellen har fokus på video, og er utstyrt med en ekstra stor og bred skjerm slik at du kan se på film i landskapsformat.

Denne telefonen, døpt Nokia 111, ble konkurransens vinner, og kan brukes til mer enn de fleste andre mobilteledoner. I tillegg til at den fungerer som vanlig mobiltelefon, kan du også bruke den som trådløs datamus. På forsiden har telefonen nemlig en god gammeldags musekule. Hvor mange riper du får på telefonen etter å ha lagt én runde kabal på PC-en, tør vi ikke en gang tenke på.

Når du verken legger ringer eller styrer PC-en med telefonen, skal du ikke legge den fra deg på vanlig vis. Du skal sette den fra deg, ved å vri bakover telefonens tastedel. På den måten skal du kunne bruke telefonen til å vise bilder og filmer mens den står på bordet.

På nettsidene til Shinyshiny.tv kan du se en video av vinnertelefonen.

(Kilder: ShinyShiny, T3, Vnunet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen