Lekent design fra Samsung
Teknofil

Lekent design fra Samsung

Samsung har lenge hatt både TV-er, PC-monitorer, mobiler, kjemmekinoanlegg og andre produkter på det norske markedet. Deres bærbare maskiner har vi derimot ikke hatt tilgang til her i landet. Det vil nå endre seg.

Vil heve lista for markedet
Samsung presenterte i dag sin nyeste satsning her i landet, bærbare PC-er. Det er i alt 8 nye maskiner selskapet planlegger å få ut i salg i norske butikker i løpet av mai måned. I produktspekteret finner du både dyre profesjonelle modeller med pris på opp mot 20.000 kroner og små minimaskiner som kommer godt under 5.000 kroner. Samsung håper deres maskiner fort vil bli populære her i landet.

- Vi tar nå et helt nytt produkt inn i vår portefølje. Vi satser med dette på å kunne gi kundene en komplett produktpakke med hovedfokus på design, kvalitet og brukeropplevelse. Med hånda på hjertet mener jeg Samsung i Norge med dette løfter lista for hva kundene vil forvente, sa en lite blyg salgssjef for Samsungs IT-seksjon i Norge, Arve Uggedal.


Og det er uten tvil et stort fokus hos design på Samsungs nye produkter. Mest fremtredende er kanskje deres flaggskip X360 og deres nyeste mini-PC N310. N310 har ett design som fort henleder tankene til en legokloss med sitt gummiaktige ytre. Denne maskinen kommer med en 10 tommer skjerm med 1024 x 600 pikslers oppløsning og en vekt på 1,3 kilo. Skjermen går helt ut til kantene på maskinen noe som utvilsomt gir et gjennomført inntrykk. Batteriet er ikke det beste fra Samsungs minimodeller med sin levetid på fem timer, men dette er utvilsomt en maskin som vil vekke oppmerksomhet. Om den er vakker er en helt annen ting. Prisen i Norge vil ligge på rundt 4.995 kroner og noe dyrere for modellen med innebygd mulighet for 3G.

Ekstremt lett tungvekter
Flaggskipet X360 har i likhet med N310 skjerm som går helt ut til kantene, men her stanser også likhetene. Dette er maskinen Samsung har satset mest på med henhold til ytelse. Maskinen er med sine 1,29 kg en lettvekter. Likevel har Samsung fått på plass et batteri som skal gi 10 timer batterilevetid. Skjermen er på 13 tommer og maskinen kommer med en Intel 2 duo ULV prosessor som skal gi ekstra lang batteritid samtidig som skjermen kan gi ekstremt god lysstyrke.


Maskinen leveres både med SSD og harddisk og også med og uten 3G. Toppmodellen med både SSD og 3G vil koste 17.995 kroner i Norge. En versjon med harddisk og uten 3G vil koste 13.995 kroner. For disse pengene skal du uansett få både mobilitet og ytelse.

Foruten disse to maskinene vil Samsung lansere følgende maskiner på det norske markedet:

Mini-PC
NC10 er allerede et kjent produkt i utlandet. Denne maskinen kommer med 10 tommer skjerm med oppløsning på 1024 x 600 piksler. Maskinen har en Intel Atom prosessor, og 3 USB-innganger. Maskinen har et 6 cellers batteri, noe som skal gi 7,8 timers batteritid, mer enn en gjennomsnittlig mini-PC. Skjermen er også matt til forskjell fra andre minimaskiner. Maskinen leveres med enten 160GB harddisk eller 4-16GB SSD. Vekten ligger på 1,33 kg. Prisen i Norge vil bli 3.700 kroner.


NC20 er en noe større mini-PC med sin 12 tommer store skjerm. Oppløsningen på denne er 1280 x 800 piksler og vekten ligger på 1,5 kilo. Samsung mener selv maskinen vil egne seg spesielt for skoleungdom. Maskinen kommer med 3 USB-innganger og 160GB harddisk. Prisen i Norge vil ligge på 4.800 kroner.

N120 har samme spesifikasjoner som NC10. Også denne mini-PC-en kommer med 10 tommer skjerm, men batterilevetiden er optimalisert slik at batteriet kan vare hele 10,5 timer når du er på veien. Maskinen er også noe tynnere enn NC10 og vekten er satt ned til 1,28 kilo. Prisen i Norge vil komme på rundt 4.200.

Maskinen for de fleste
R522 er maskinen Samsung har tilpasset for det gjennomsnittlige markedet. Denne maskinen kommer med skjerm på 15 tommer, 4 USB-innganger og en HDMI-utgang. Maskinen vil ha en vekt på 2,55 kilo, 4GB minne og opp til 320GB harddisk. Til alle lesesalers glede har maskinen mulighet for å skru av viften slik at støyen reduseres betraktelig. Dette vil samtidig senke maskinens ytelse.


Prisen i Norge vil bli på rundt 6.700 kroner uten 3G.

Maskin for businessbrukeren
Q320 er Samsungs mobile maskin med høy ytelse og gjennomført design. maskinen har 13 tommer skjerm og en vekt på 2,2 kilo. Ifølge Samsung er prosessor og grafikkort i maskinen gode nok for å spille flere tunge spill og 3D-grafikk. Maskinen kommer i fargene sort og hvit og i likhet med R522 har den mulighet for å skru av viften for å senke støynivået.

Q320 vil få en pris på rundt 8.300 kroner.

Flaggskipets storebror
Om flaggskipet X360 blir i minste laget så lanserer også Samsung X460. Denne maskinen har en større skjerm på 14 tommer og en vekt på 1,9 kilo. Denne maskinen har uvanlig nok lavere ytelse enn lillebroren og batteritid på 5 timer. Dette gjenspeiler seg da også i prisen som vil ligge på rundt 9.000 kroner i Norge.


Til forskjell fra lillebroren har denne modellen fått plass til en DVD-brenner.


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen