Lek deg med Nintendo DSi
Teknofil

Lek deg med Nintendo DSi

Den tredje april ble etterfølgeren til Nintendo DS Lite lansert. Nye Nintendo DSi har faktisk en del forbedringer fra DS Lite, selv om de to håndholdte spillkonsollene ser ganske like ut.
 
DSi er likevel litt bredere og slankere og har fått større og lysere skjermer. Begge de to skjermene er nå også trykkfølsomme, og den største nyheten er kanskje at spilleren er utstyrt med to små kamera. Disse har 11 spesialeffekter som gjør at du kan leke deg med speilbilder, forvrengninger og lignende.
 
DSi er også utstyrt med forbedret trådløst internett med gratis opera-nettleser. Dermed kan du både surfe på nett og kjøpe spill direkte fra DSi-shop via internett. Det er foreløpig ikke så mange spill å velge blant her, men det skal visst dukke opp mye der fremover.

Les om det første DSi-spillet på Gamer.no.
 
Spillkonsollen har dessuten fått plass til SD-minnekort i tillegg til internminnet. Støtten for gamle Gameboy-spill (GBA) er derimot fjernet.
 
Av andre funksjoner er en innebygd mikrofon du kan gjøre opptak med og leke deg med når du skal redigere lyden med diverse lydeffekter.
 
Prisen begynner på litt under 1700 kroner for DSi, som skal selges parallelt med Nintendo DS Lite.

De første testene
Nintendos nye spillkonsoll kommer godt ut i de første testene, men anmelderne er likevel ikke over seg av begeistring.
 
PC Magazine gir DSi karakteren god med 3,5 av 5 poeng og konkluderer med at det er en betydelig oppgradering fra den populære DS Lite-konsollen.
 
Testeren applauderer at den har fått et velfungerende trådløst internett, og muligheten til å spille musikk, selv om den bare støtter AAC-formatet. Den forbedrede skjermen gjør dessuten at spilleren er et godt kjøp for DS-elskere.
 
På minussiden trekker PC Magazine frem at både kamera og mikrofonen og redigeringsfunksjoner er for dårlig til at man vil ha noe særlig glede av det i lengden. Det kan være morsomt akkurat til å begynne med.
 
Oppgradere eller ikke?
Cnet gir DSi utmerkelsen ”Veldig bra” med 3,5 av 5 stjerner. På plussiden fremhever testeren de forbedrede skjermene og de to 0.3 megapikslers kameraene og tilgangen til DSi-shop for kjøp av spill. Det skal visst være nok forbedringer til at Lite-eiere kan vurdere å skifte ut sin eksisterende konsoll.
 
Likevel egner den seg ifølge Cnet ikke for alle, spesielt siden den ikke støtter gamle Gameboy-spill. Dårligere batteritid enn forgjengeren og krunglete sikkerhetsinstillinger for internett trekker også ned.
 
Los Angeles Times på sin side mener det ikke er noen revolusjonerende endringer, men at DSi har gode tilleggsfunksjoner til et allerede flott produkt. På tross av forbedrede skjermer, trådløst internett og nye kamera, mener testeren det ikke er verdt for DS-eiere å oppgradere til DSi - så lenge man ikke har mye penger til overs.
 
 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen