Leica slipper eksklusive spesialutgaver

Leica slipper eksklusive spesialutgaver

Frister det med et rødt M9-P, kanskje?

Leica er kjent for eksklusive og spesielle kameraer, blant annet. Og nå lanserer den tyske kameraprodusenten like gjerne eksklusive, eksklusive utgaver av to av systemkameraene sine.

Leica M7 Xinhai Revolution
Leica M7 Xinhai Revolution

M9-P, som vi nylig testet, slippes nå i en rød skinnutgave i et høyst begrenset opplag. 30 kameraer vil bli produsert, og de vil kun være tilgjengelige i Leica-butikken i Tamagawa-kjøpesenteret i Tokyo. Kameraet kommer med et sølvfarget Leica Elmarit M 28 mm f/2.8 ASPH-objektiv.

Piffet opp blir også Leica M7, i en spesialversjon som har fått navnet Xinhai Revolution. For å feire hunderårsjubileet til nettopp Xinhai-revolusjonen, slipper Leica 101 M7-kameraer ikledd grønt skinn. Kameraet har også en minnetekst påført.

Revolusjonen kameraet har hentet navnet sitt fra er også kjent som Den kinesiske revolusjonen. Det var i 1911 at det siste kinesiske dynastiet ble kastet, og Den kinesiske republikk ble dannet.

Revolusjonskameraet får følge av et matchende 50 mm f/1.4 Summilux-objektiv. Lignende spesialversjoner er også planlagt for M9, X1 og D-Lux 5-kameraene fra Leica.

Metall til Norge

D-Lux 5 Titan
D-Lux 5 Titan

En spesialutgave som allerede er bekreftet til Norge, er en titan-utgave av D-Lux 5. For drøye åtte tusinger kan du slå kloa i et av 150 eksemplarer av disse kameraene. For den prisen får du nøyaktig de samme spesifikasjonene som den sorte standardversjonen av kameraet, samt en tilhørende lærveske.

Med på kjøpet slenger Leica også med Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac og PC.

Les også: Sigmas keiser får nye klær

(Kilder: Leicarumors 1 og 2, Wikipedia, pressemelding )

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen