Leica slår tilbake

Svarer på minnekortkritikken.

For et par uker siden skrev vi at flere kunder hadde klaget på at Leicas fullformatkamera M9 hadde kompatibilitetsproblemer med SD-kort fra SandDisk. Nå har imidlertid fotogiganten sendt ut en pressemelding hvor de svarer på kritikken.

Les også: Dreper Leica M9 SandDisk-kortene dine?

Klagene kom fra kunder som opplevde at M9 plutselig stoppet opp ved bruk av SD-kort fra SandDisk. Blant disse var fotobloggeren Gil Lavi som smertelig fikk føle problemet på kroppen da et SandDisk Extreme Pro 8GB sluttet å fungere midt under en fotoshoot. Dette resulterte i at Lavi måtte skyte hele oppdraget på nytt, med et backupkamera.

Nå svarer Leica på kritikken.
Nå svarer Leica på kritikken.

Nå har imidlertid Leica svart på tiltale. I en pressemelding som kameraprodusenten har sluppet forklares det at et eget team har blitt satt på saken for å løse problemene med SD-kortene. Det opplyses at det per i dag ikke er funnet noen klare mønstre på hva feilen kan være, men at de nå har et par ulike feil som de jobber med.

Les også: Leica lanserer prikkfri proff-Leica

De ber også kundene om å holde muligheten for at det er noe feil med kortene åpne, og at det ofte finnes feil på enkelte SD-kort uavhengig av produsenten som lager disse kortene.

Avslutningsvis i pressemeldingen forklares det at Leica jobber hardt for å finne målinger og resultater av testene sine som kan være med å øke kompatibiliteten til SD-kortene. I mellomtiden takker de kundene sine som har bidratt til å komme med informasjon slik at problemet kan bli løst.

Vi får krysse fingrene for at Leica finner ut av problemet, slik at kameraene kan fungere smertefritt med SandDisk-kort i fremtiden.

Les også: Leica i farten

Kilde: www.leicarumors.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen