Leica oppdaterer sin V-Lux-serie

Leica har annonsert et nytt digitalt kompaktkamera i sin V-Lux-serie med V-Lux 30. Kameraet kommer utstyrt med en sensor på 15,1 megapiksler, hvorav 14,1 av disse er effektive. Linsen har en zoom på 16x med 4,3 til 68 mm, samt en blender på f/3.3 til 5.9.

V-Lux 30 har også en innebygd GPS-funksjon og en ny 3D-modus. Videofunksjonene på kameraet involverer opptak i 1080i AVCHD og en integrert stereofonisk mikrofon med støyfilter.

Kameraet kan ta ti bilder per sekund på den høyeste oppløsningen, eller opptil 60 bilder i sekundet på lavere oppløsninger. Den samme teknologien gjør det også mulig å ta to bilder raskt etter hverandre for å produsere et stereoskopisk 3D-bilde som blir lagret i MPO-format.

Geografisk metadata

Den innebygde GPS-en gjør at man blant annet kan se markerte severdigheter på et kart over området man befinner seg i. Ved hjelp av tjenester som Google Maps og Google Earth kan man i tillegg føye til informasjon om nøyaktig hvor og når et bilde ble tatt, hvis man måtte ønske det.

Når det gjelder brukeroperasjoner har V-Lux 30 fått en ny LCD-berøringsskjerm på tre tommer. Skjermen har en oppløsning på 460 000 piksler og gjør at mange av funksjonene nå kan bli kontrollert ved å trykke på selve skjermen fremfor de fysiske knappene på kameraet.

Pris og tilgjengelighet

Leica V-Lux 30 vil bli tilgjengelig fra og med begynnelsen av juni, og får en veiledende pris på 750 dollar, eller over 4100 kroner. Forgjengeren V-Lux 20 koster fremdeles rundt 4000 kroner her til lands, så vi kan mest sannsynlig regne med en høyere pris på den nye modellen.

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen