Leica øker og øker

Leica øker og øker

Bedre salg og økt produksjonskapasitet på objektiver

At Leica var for spesielt interesserte var vel allerede kjent, men i Akam-redaksjonen ble vi ærlig talt overrasket over at Leica tidligere ikke produserte mer enn 63 objektiver per dag, i følge en tysk nettside, men samtidig meldes det om at produksjonen allerede er nesten doblet, til 120 objektiver per dag. Målet for inneværende finansår skal visstnok være 240 objektiver per dag, og godt er det, for det er akutte leveringsproblemer på enkelte av de mest populære objektivene til Leica M-fatningen, som for eksempel Leica Summilux-M 50 mm f/1.4 Asph. Leveringstiden kan være så lang som ti måneder, i følge Leica.

Økonomisk ser Leica imidlertid ut til å klare seg godt. I følge selskapets egen kvartalsrapport er salget i inneværende finansårs første kvartal 28,7% over tallet for samme periode året før, en økning fra litt over €56 millioner til i overkant av €72,3 millioner.

Dr. Andreas Kaufmann eier nå 95% av Leica-aksjene og har visstnok gjort forsøk på å kjøpe de resterende 5 prosentene, uten hell.

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen