Leica med digitalt bakstykke til R8/R9

Leica har solgt 28 000 høyende filmbaserte R8 og R9 kameraer. Disse eierne kan nå glede seg til muligheten over å skifte ut bakstykket til kameraet med et digitalt.

Dessverre må de glede seg lenge, for løsningen kommer ikke på markedet før mot slutten av 2004. Ved å annonsere løsningen allerede nå forhindrer kanskje Leica brukere fra å hoppe over til konkurrentenes digitale systemer.

Det nye bakstykket er basert på en CCD-bildebrikke fra Kodak med 10 Megapiksler. Bildebrikken er mindre enn film, og når man bruker bakstykket får man en "cropfaktor" på 1.37x. Det vil si at et 28-70 objektiv bare vil dekke 38-96 mm på et R8 eller R9 kamera med digitalt bakstykke.

Bakstykket bruker uprofesjonelt nok SD-minnekort til lagring av bilder, Leica har som kjent et tett samarbeid med Panasonic/Matsushita når det gjelder digital teknologi. Matsushita er en av pådriverne for SD-formatet.

Bakstykket blir utstyrt med Firewire-port for overføring av bilder.

Foruten Kodak Image Sensor Solutions har også danske Imacon A/S vært med på å utvikle bakstykket. Imacon har lang erfaring med digitale bakstykker til det profesjonelle markedet.

Prisen blir trolig mellom 30 og 50 000 kroner i Norge.

Leicas pressemelding følger på neste side

Kommentarer eller spørsmål? Bruk forumet vårt!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen