Leica M8.2 målsøkerkamera

M8.2 finnes i svart og i svart/sølv.
M8.2 finnes i svart og i svart og sølv.

Da Leica M8 ble lansert i fjor sommer, ble det mottatt med stor spenning. Det var et slags drømmekamera for mange – gode gamle Leica, med design og utseende i behold, men med alle fordelene til digitalkameraet. Dessverre gjorde prisen sitt til at det ble med drømmen for mange. 37 000,- kroner skulle de ha for det den gang.

Den nye modellen har fått noen relativt små, men likevel ganske viktige oppgraderinger. Det har dessverre prisen også fått. Så mens andre produsenter sliter med fallende priser, har Leica likegodt oppjustert veiledende pris til 42 980,- kroner. Har du arvet eller vunnet i lotto, kan vi ikke se annet enn at dette er et enda bedre alternativ enn forgjengeren.

Et av hovedmålene med oppgraderingen var å gjøre kameraet mer diskret. Det har de blant annet oppnådd med en mer stillegående lukker. Nå skal den ha samme lydnivå som gardinlukkeren på de analoge kameraene. Dette har gjort at de har måttet sette opp korteste lukkertid fra 1/8000s til 1/4000s, og korteste blitssynkroniseringstid fra 1/250s til 1/180s.

Bildesystemet er fortsatt det samme, med samme bildebrikke, men prosesseringen av bildene styres av en bedre fargemotor. M8.2 har også fått det Lars Farnes kaller en ”Knipsemodus”, der du skyter på auto og lagrer i JPG-format.

Skjermen har fått nytt safirglass.
Skjermen har fått nytt safirglass.

LCD-skjermen er den samme som før, på 6,3cm (2,5 tommer) og oppløsning på 230 000 punkter. Nytt er at den er dekket av safirglass som tåler mye juling før det får riper.

Rammene er justert litt for å passe bedre til det du får med på bildene. Dette var noe som fungerte mindre godt, særlig på lengre avstander på forrige modell.

Leica M8.2 er leveringsklar nå, og skal være tilgjengelig i bedre utstyrte fotobutikker rundt om i landet. Veiledende pris er som sagt 42 980,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen