Leica D-Lux 2

Se større bilder i produktguiden

Det er ikke så rart, for tilsynelatende er det nøyaktig det samme kameraet som Panasonic Lumix DMC-LX1, som vi testet for få dager siden. Den eneste forskjellen vi kan se, er at fronten har en litt annen design. Det slo oss at Lumix LX1 så litt ut som et Leica-kamera, og også hadde optikk fra Leica. Vei, som du kan forvente, ser D-Lux 2 enda mer ut som et Leica-kamera.

Et av hovedankepunktene våre mot Panasonic LX1, var støynivået på bildene. Skarpheten på bildene var ok, men ikke overveldende. Det gjør at vi stiller oss litt tvilende til hvorvidt det er fornuftig av Leica å sette navnet sitt på dette kameraet. Hvis det er en ting Leica er kjent for, så er det kompromissløs bildekvalitet. Det har riktignok gjort at de har slitt økonomisk i det siste, og har måttet finne på noe for å tjene mer penger men i det lange løp, så tror jeg de kan ødelegge noe av imaget sitt på dette.

Når det er sagt, så er det klart at hvis jeg skulle kjøpe kameraet, ville jeg heller at det skulle stå Leica på det, enn de fleste andre merker. Men hvis det blir tydelig for all verden at Leicas kameraer ikke er annerledes enn de andre, vil navnet miste sin status, og da er det i hvert fall ingenting igjen av den gamle storheten.

Vi skulle ønske Leica oppriktig forøkte å lage digitalkameraer av ypperste kvalitet, eller i hvert fall ett hakk eller to bedre enn alle andre, så de fortsatt kunne selge på kvaliteten, og ikke bare på navnet sitt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen