(Bilde: Leica)

Leica-rykter om nytt kamera

Kommer Leica med nytt speilløst kamera, eller er det tomt prat?

Amateur Photographer (AP) og British Journal of Photography (BJP) er fullstendig urokkelige, og holder fast ved at representanter fra Leica ved opptil flere anledninger har bekreftet at det tyske selskapet jobber med et kompakt, speilløst systemkamera. Leica derimot er det ikke fullt så utvetydige, og har i over to år vekslet mellom å snakke om "kameraet" og å klage på at det går rykter, eller at de er feilsitert.

leica m9.
Leica M9Foto: Akam.no
"Det er et hull mellom M9 og X1." - Stefan Daniel.
"Det er et hull mellom M9 og X1." - Stefan Daniel.

Ryktene om det mystiske kameraet som kanskje, kanskje ikke blir sluppet på neste store messe er som nevnt ikke nytt stoff. Allerede 5. mai 2010 hadde Leicarumors.com fått nyss om at Leica slang med leppa angående et nytt kamera, og postet denne saken. Stefan Daniel (Leica Director Product Management) uttalte 1. juli 2011 til den franske nettsiden Lense.fr at det er "et hull mellom M9 og X1", og at de jobbet med å fylle det.

BJP hevder at Leicas CEO Alfred Schopf har uttalt at kameraet vil få en APS-sensor eller større, at de ønsker å differensiere det nye kameraet fra konkurrentene hos Panasonic, Olympus, Sony og Samsung, og at man fikk se mer på Photokina 2012. Dette ble uttalt 22. juni i år, i klar kontrast til en uttalelse 12. mai fra tidligere CEO Andreas Kaufmann om at det mystiske kameraet ikke ville være klart til Photokina 2012. Photokina 2012 har kommet og gått, uten at vi så noe til det mystiske kameraet BJP og AP hevder at Leica har lovet dem. Leica lanserte riktignok et par nyheter på Photokina (modellene X2 og M-E) som man kan si dekker noe av gapet som var mellom toppmodellen og X1, men ingen av disse svarer riktig overens med hvordan ryktene hevder at det mystiske kameraet skal bli.

Foreløpig har det (så vidt Akam erfarer) ikke kommet noen offisiell uttalelse fra Leica om dette speilløse kameraet som de muligens jobber med. Om disse kryptiske uttalelsene er Leicas måte å gjøre det nye kameraet til en "snakkis", eller om sjefene bare er uenige om hva de skal si og ikke si, er ikke godt å vite. Det er også mulig at de har en stor, konkret ambisjon, og foreløpig ikke har ressurser til å få det til slik de vil. Det er uansett grenser for hvor lenge man kan holde publikums nysgjerrighet i limbo.

Les også:
Etterlengtet oppdatering av Leica M
Leica M-E avduket
Test: Leica M9-P

Kilder:
"What happened with the Leica Mirrorless system camera?" Leicarumors.com
"AP and BJP stand behind their reporting" Leicarumors.com

Alle saker publisert på Leicarumors.com om dette temaet

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen