Leica-optikk for Four Tirds

Leica 25mm f/1.4 for Four Thirds
Leica 25mm f/1.4 for Four Thirds

25mm normalobjektiv
25mm f/1.4 på Four Thirds (Olympus og Panasonic speilrefleks), tilsvarer 50mm på et analogt kamera, og er med andre ord et normalobjektiv. Det har 1 asfærisk, 4 ED og ett Super ED linseelement, og i god Leica-tradisjon bør dette være et svært godt objektiv. Riktignok er det Panasonic som lager objektivene med kontroll og oppsyn fra Leica, men vår erfaring er at dette er gode greier.

Det er ikke så mye å si om et slikt objektiv. Det er så standard som det får blitt. Et normalobjektiv med høy lysstyrke og antakelig høy optisk kvalitet, og lite annen funksjonalitet. Det eneste er at de har beholdt blenderringen på objektivet, slik at de som har brukt manuelle kameraer, og har vent seg til å stille blenderen på objektivet fortsatt kan gjøre det. Se produktguiden for spesifikasjoner.

14-150mm ultrazoom
Det andre objektivet er en ultrazoom – 14-150mm, tilsvarende 28-300 på analoge kameraer, altså et veldig populært områder for de som ikke ønsker å bytte objektiv alt for ofte. Disse objektivene blir naturligvis litt store, men den reduserte formfaktoren på Four Thirds gjør at også disse kan lages relativt kompakte, og mål på ca 9cm lang og 8cm i diameter er ikke skremmende. Vekten er ca 520g.

Objektivet bærer det enkle og velklingende navnet  LEICA D VARIO-ELMAR 14-150mm/F3.5-5.6 ASPH./ MEGA O.I.S., som blant annet forteller oss at det har innebygd bildestabilisator. Olympus har nylig introdusert kameraer med bildestabilisator på sensoren. Det gjør at vi for første gang kan få stabilisering begge steder. Men bruker du begge to samtidig, vil de komme i veien for hverandre. Vi jobber med å finne ut om den ene automatisk slår seg av hvis begge er til stede, eller om det blir opp til deg å passe på.

Objektivet har XSM-motor som gir rask og nesten lydløs fokusering.  Det er også utstyrt med 4 asfæriske og ett ED linseelement for å gi gode optiske egenskaper. Likevel er det svært vanskelig å lage et slikt objektiv optisk godt, og da har objektivet en tendens til å bli svært dyrt. Selv om vi ikke kjenner prisen på objektivet, vil vi anta at det er rettet mot forbrukermarkedet, og dermed vil ha en relativt moderat pris. Spesifikasjoner finner du i produtktguiden.

Vi kjenner ikke leveringstiden eller prisen for noen av objektivene.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen