Leica oppgraderer gammel traver

Leica oppgraderer gammel traver

50 mm F2 i ny utgave.

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Leica har oppgradert den aldrende Leica APO-Summicron-M 50mm f/2 ASPH.
Leica har oppgradert den aldrende Leica APO-Summicron-M 50mm f/2 ASPH.

Leica har kommet med en oppgradert utgave av sin 50 mm F2 i M-serien. Objektivet er Leicas eldste objektiv som fortsatt er i produksjon, og strekker seg helt tilbake til 1979 hvor den første utgaven så dagens lys.

Les også: Ser verden i svart-hvitt

Objektivet er et apokromatisk objektiv med 50 mm brennvidde og største blender F2. Fordelen med et apokromatisk objektiv er at fargene samles i et og samme fokalplan, noe som minsker sjansen for fargefeilbrytning, også kalt kromatisk abberasjon. Objektivet er bygget opp av 8 linseelementer i 5 grupper, hvor et av elementene er av den flytende typen. Dette elementet endrer posisjon avhengig av den fremre linsegruppen under fokusering, noe som skal bidra til bedre fokuseringsmuligheter på nært hold. Nærmeste fokuseringsavstand er 0,7 meter.

Les også: Forbedret vidvinkel for Leica M

Blenderen er bygget opp av 11 blader, som skal gi en pen bokeh på store blenderåpninger. Objektivet er også relativt tungt i forhold til størrelsen, med en vekt på 300 gram. Leica APO-Summicron-M 50mm f/2 ASPH. vil bli tilgjengelig i løpet av juli, og i kjent Leica-stil blir det ikke billig. Veiledende pris er 5400 britiske pund, eller i overkant av 50 000 norske kroner.

Les også: Kompakt for retroentusiastene

Kilde: www.photographyblog.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen