Leica M-E avduket

Får kun det "aller mest nødvendige" for fotografering

Leica annonserte idag i tillegg til "M" og "S", en modell strippet for alt annet enn det Leica refererer til som "kjernefunksjonene for fotografering". Det er essensielt en Leica M9 i nye klær, til en mer overkommelig pris: ca. 36 000 kroner... I pressemeldingen fra Leica står følgende: "It is the ideal entry-level model for photographers wishing to experience the fascination of M-Photography (...)". Vi skal ikke si hva vi tenker om akkurat det, men lar det være opp til leserne å få trekke sine egne konklusjoner om Leicas nye "begynnermodell". Det er nå iallfall den rimeligste måte å få kjøpt seg en ny Leica på, om ikke annet.

Les også: Ny Leica ser verden i svart/hvitt

Leica M-E med 35mm f/2.
Leica M-E med 35mm f/2.

Les også: Leica lanserer etterfølger til M9

Mens Leica M får mulighet for video-opptak i full HD, live view med focus peaking - det hele med god hjelp fra stor og ny LCD-skjerm bakpå, har Leica M-E ingen av disse "uvesentlige" funksjonene, og holder seg strikt til de mest nødvendige for fotografering. Sammenligner vi derimot Leica M-E med Leica M9 finner vi ikke så rent få likheter. Samme CCD-bildebrikke på 18 megapiklser, samme ISO-område fra 160 til 2500, samme forstørrelsesgrad for søker (0.68x) og tilslutt, samme skjerm, fremdeles på 2.5 tommer. Tar vi en titt på eksteriøret, så ser vi vel ikke akkurat noen forskjeller der heller:

Ny farge i det minste.
Ny farge i det minste.

Det skal bli spennende å se om Leica får opp salgstallene med en litt rimeligere modell, men 36 000 er nok fremdeles langt over det de fleste anser som en fornuftig pris for et kamera. Andre derimot, som kanskje har hatt veldig lyst på Leica M9 en stund, får nå ganske nøyaktig fjorten tusen ekstra argumenter for å kjøpe M-E. Hold på lommeboka!

Oppdatering: Leica M-E får norsk veiledende utsalgspris på 40.000 kroner.

Les også: Test: Leica M9-P

Kilde: Leica

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen