(Bilde: Montasje: Akam.no, Sinar.cn, iStockphoto)

Leica har kjøpt Sinar

Sveitsisk produsent av storformatkameraer blir helt tysk.

Leica begynte oppkjøpet sitt så langt tilbake som i 2006, da selskapet kjøpte en 51 prosents andel i Sinar fra Jeoptik. Nå har Leica fullført oppkjøpet, og har annonsert at de har tatt over hele Sinar.

Les også: Nytt kamera for landskapsfotografen

Sinar lager kameraer for spesialister.
Sinar lager kameraer for spesialister.Foto: Sinar

«Sinar Photography AG er en fabrikant av profesjonelt belgkamera-utstyr, og den eneste på markedet i dette segmentet som leverer en komplett produktlinje av digitale belgkameraer. Med denne overtakelsen kompletterer Leica sitt utvalg av profesjonelt digitalt fotoutstyr, og utvider sin posisjon i markedet for profesjonelt fotoutstyr», sto det å lese i pressemeldingen etter oppkjøpet.

Storformat

Sinar er et selskap som opererer i markedet for profesjonelle storformat belgkameraer, altså kameraer med separat objektiv/blender, lukker-front, belg og kamerabakstykker. De digitale bakstykkene til Sinar har oppløsninger fra 12 til 192 megapiksler.

Dette antyder at Leica har tenkt å utvide i størrelse, ettersom de største sensorene som Leica kan by på, er mellomformat i S System-familien. Nå kan vi antagelig vente at vi kommer til å se storformat-utstyr med Leica-logo i framtiden.

Med et Sinar-kamera har du full kontroll.
Med et Sinar-kamera har du full kontroll.Foto: Sinar

Les også: Derfor koster den røde prikken litt ekstra

Dette peker også pressemeldingen fra Leica på: «Leica har nå en komplett produktportefølje fra digitalt mellomformat til belgkameraer, og er nå den eneste leverandøren av alle kameratyper med formater større enn 35mm Leica fullformat».

Foreløpig vil Sinar fortsette å utvikle, produsere, markedsføre og støtte sine kameraer fra selskapets hovedkontor i Zürich, Sveits. Leica skal ta over salg og distribusjon via sitt eget forhandlernettverk, i tillegg til Sinars egne forhandlere.

Du finner den komplette pressemeldingen oversatt til engelsk her.

Les også: Sinar gir deg 192 megapiksler

(Kilde: petapixel.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen