Lei film på Xbox 360

Zune Video Store: I dag får norske Xbox 360 mulighet for flimleie
Zune Video Store: I dag får norske Xbox 360 mulighet for flimleie

I dag slipper Microsoft en større oppdatering til Xbox 360, hvor den største nyheten utvilsomt er tilgang til filmtjenesten Zune Video Store.

Xbox-brukere i USA og enkelte andre europeiske land har hatt tilgang til tjenesten en tid allerede, men det er først nå at vi nordmenn kan ta den i bruk.

30 til 60 kroner filmen

Filmer kan leies i HD- eller SD-kvalitet. Prisen per SD-film er mellom 29 (350 Microsoft points) og 39 (470 Microsoft points) kroner, mens HD-filmene prises til mellom 39 og 57 (690 Microsoft points) kroner.

Det er verdt å merke seg at HD-filmene kommer med lydspor i Dolby Digital 5.1-format. Filmene lagres ikke på harddisken – men "streames" – og ifølge Microsoft bør du ha en nettlinje på minimum 4 Mbit.

Når du leier filmen har du to uker på deg på å se den, og fra du trykker "play" har du 24 timer til disposisjon. Du kan selvsagt når som helst pause filmen.

Se filmen med venner

Du har mulighet til å invitere Xbox-vennene dine til å se filmen sammen med deg. Da dukker i så fall avatarene deres opp på første rad på visningsskjermen.

Foreløpig er ikke utvalget av filmer enormt – kun 107 titler, hvorav 32 finnes i HD-kvalitet, men flere titler ventes å bli lagt til forløpende. Zune Video Store finner du under Microsoft Marketplace i Xbox 360-menyen.

Facebook og Twitter

Med i oppdateringen er også integrasjon av Facebook og Twitter. En kjekk funksjon i den anledning er at du kan se hvilke av Facebook-vennene dine som også har Xbox Live-kontoer.

Følg oss på Twitter
Følg Audiovisuelt på Twitter

Neste år er også Sony ventet å tilby filmleie via Playstation 3 her til lands, men må altså denne gangen se seg slått av Microsoft og Xbox 360.

Har du prøvd Zune Video Store enda? Del gjerne dine erfaringer med oss andre i forumtråden nedenfor.

(Kilder: Pressfire, Frank Eivinds verden, Dingz )

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen