Lei film over mobilen

Den tradisjonelle videokiosken møter stadig større utfordringer i form av at flere og flere leier film over kabel, satellitt og bredbånd. Reitan Servicehandel, som eier Narvesen og 7-11-kjeden, planlegger nå et helt nytt system for salg og utleie av videofilm for å møte konkurransen.

Systemet fungerer ved at du stikker et minnekort inn i en utleieterminal som skal plasseres i butikken. Herfra kan du velge mellom flere ulike filmer som du så overfører til kortet. Avspilleren, som kan være en mobiltelefon, må støtte et foreløpig ukjent rettighetssystem. Dette for at du ikke skal kunne bruke filmen i mer enn ett døgn.

- Jeg ser for meg en løsning hvor man laster ned en film på mobiltelefonen og dokker den ned med en kabel til tv-en, eller ser på en håndholdt enhet. Den filmen du har leid har du i 24 timer og du slipper å levere den, sier administrerende direktør Torstein Schroeder i Reitan Servicehandel, til Computerworld.

Reitan samarbeider med en stor amerikansk leverandør om prosjektet, og håper å få i gang deler av systemet allerede innen ett år.

- Vi skal lansere en pilot om rundt 12 måneder. Vi ser for oss terminaler i butikkene som lar kundene velge mellom 500 filmer. Terminalene oppdateres med nye filmer om natten over vårt nett, forteller Reitan-sjefen til Digi.no.

Dagens minnekort er ikke raske nok for en slik tjeneste, da det vil ta altfor lang tid å overføre filmene. Reitan håper at dette skal endre seg i nær fremtid.

- Det er likevel Hollywood som er den store sperren. Filmbransjen er livredd for piratkopiering, men foreløpig er flere av de store filmselskapene positive, sier Reitan.

(Kilder: ComputerWorld, Digi)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen