Lei film direkte på Playstation

NETTAVISEN: Under filmfestivalen Cannes i mai annonserte Sony at filmstreaming-tjenesten Mubi blir tilgjengelig via Playstation 3. For en gangs skyld er også Norge med i planene, og nå offentliggjør Sony lanseringstidspunktet for tjenesten.

Ifølge den offisielle playstationbloggen i Europa blir Mubi lansert i Europa fra oktober.

- Til å begynne med vil tjenesten bli tilgjengelig i Storbritannia, Irland, Frankrike, Italia, Spania [...] og Norge, skriver grunnlegger og administrerende direktør Efe Cakarel i Mubi i et innlegg på bloggen.

Ferske filmer
Mubi er også et sosialt nettverk, og har i dag rundt 300.000 medlemmer. Ifølge Cakarel får tjenesten 700 nye medlemmer daglig. Du kan følge med på andre medlemmer, som Martin Scorsese, dele filmer og diskutere med andre brukere.

Mubi er ikke en hvilken som helst filmtjeneste, men består av utvalgte kvalitetsfilmer fra regissører som tradisjonelt satser på kvalitet. Filmskapere som Stanley Kubric, Quentin Tarantino, Coen-brødrene, Gus Van Sant, Almodóvar og Guillermo del Toro er alle med i databasen.

Filmene i Mubi består ikke bare av gamle klassikere som «Gudfaren», «Pulp Fiction» og «A Clockwork Orange», men har også flere nyere filmer som «There Will Be Blood», «No Country for Old Men», «The Dark Knight» og «Inglourious Basterds».Rundt 100 kroner i måneden
Verken Sony eller Mubi har avduket noen tekniske detaljer for streamingtjenesten, men regn med at de fleste med en dugelig bredbåndlinje vil kunne få tilgang til Mubi. Foreløpig vil brukerne ha tilgjengelig mellom 350 og 500 filmer med tre forskjellige betalingsløsninger.

Dersom du er villig til å se litt reklame før filmen begynner, skal opp til ti prosent av filmene være mulig å se gratis. Ellers kan du betale for å se en og en film eller gå inn på et månedsabonnement. Prisen norske PS3-brukere må betale, er ikke klar, men per i dag koster det tre euro for å se én film og tolv euro - cirka 95 kroner - for én måneds tilgang.

Trailer for Mubi:

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen