Lei av Windows?

Linux er definitivt ikke for alle, men Canonical gjør alt de kan for å smelte sammen kjernen fra Linux, med et Windows-grensesnitt.

Det er en rekke nyheter i Hardy Heron, og overraskende nok shippes den med Firefox 3 beta 5. Det er definitivt en spennende nettleser, som benyttes akkurat for å publisere det du leser nå, men det er mildt sagt spesielt å lansere med en betaversjon. Videre kommer også Hardy Heron med en forbedret Torrent-klient kalt Transmission. Alle som prøvde Gnome-varianten i Gutsy Gibbon kommer nok til å glede seg over denne forbedringen.

Mye nytt på lyd og bilde
Tidligere Ubuntu-versjoner har ikke gjort det enkelt når det kommer til medieavspilling, men nå har Canonical gjort det enklere for deg. Pulseaudio lar deg fininnstille lyd fra program til program, og gjør også at du kan streame musikk til andre maskiner enn hvor kildematerialet er. Hardy Heron kommer også med grafikkmotoren Xorg 7.3 som letter alt som har med skjerminnstillinger i forhold til oppkobling til eksterne visningsmuligheter.

En kjærkommen nyhet for mange er brenneprogrammet Brasero. Alle som noen gang har klødd seg i hodet over hvordan brenne cd eller dvd kan puste lettet ut, for her løses aøt ved et enkelt tastetrykk. Meget effektivt og brukervennlig.

Morsomme funksjoner
Som med alle operativsystem så er det alltid moro med det små ekstrafunksjonene. Solkart fra hele verden, internasjonale klokker, konverteringsprogrammer, applikasjonen Cheese gjør ditt webkamera om til et digitalkamera, og Evolution kommer med mange ulike Google-funksjoner.

En meget praktisk løsning i forhold til installasjon av Ubuntu er muligheten til å teste om du liker det før du kaster Windows fullstendig på båten. Last ned operativsystemet, restart maskinen og lek litt med det, og skulle du ikke like det, er det bare å restarte igjen for så avinstallere.

Ubuntu Hardy Heron bruker Linux-kjerneversjon 2.6.24.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen