Lei av tuut-tuut?

Når du ringer noen får du vanligvis et ventesignal i form av en kjedelig toner som gjentar seg selv inntil personen i den andre enden tar telefonen. Ring-ring. Tuut-tuut. Eller hvordan du skulle ønske å uttale det. Denne melodien ønsker nå NetCom nå å erstatte med ventemusikk.

Selv mener NetCom at slik ventemusikk med tiden kan få like stor utbredelse som ringetoner. I store deler av både Europa, USA og Asia har dette nemlig i løpet av kort tid utviklet seg til å bli en milliardbutikk. Blant annet har Telefonica i Spania fått 1,2 millioner faste brukere av tjenesten i løpet av kun ni måneder.

Ifølge Digi.no beregner analyseselskapet Ovum at markedet for såkalte "ringback tones" vil omsette for over fire milliarder kroner i Vest-Europa i løpet av tre år.

Jukeboksen fra NetCom
På Øyafestivalen i dag vil Netcom lansere sin nye tjeneste for første gang, under navnet Jukebox. Du velger en sang du vil at innringere skal høre, og det er også mulig å sette bestemte sanger for personer som ringer. Når kjæresten ringer deg vil du kunne spille en fin sang for henne, mens du kan servere en helt annen ringetone for kompisene som ringer deg.

I NetComs register vil du finne 400 melodier å velge mellom. Hver tone du tar i bruk koster deg 25 kroner, i tillegg til at tjenesten koster 10 kroner per måned.

Dette ser ut til å bli enda en måte å personliggjøre telefonen sin på. Med andre ord er det svært sannsynlig at tjenesten blir tatt vel imot av de litt yngre mobilbrukerne.


Fra kontrollpanelet til Jukebox kan du styre hvilke toner du skal høre

Er du Netcom-kunde og interessert i å ta i bruk Jukebox kan du aktivere tjenesten fra "Mine Sider" eller ved å ringe 1989. Siden kan du styre tjenesten både på internett, ved å ringe til en telefonstyrt meny og via wap.

(Kilde: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen