Lei av iPod?

Alternativ tekst mangler

Sandisk lanserer en ny mp3-spiller til sin Sansa e200-serie, nemlig e280. Spilleren har flash-basert minne, og stiller med en lagringsplass på 8 GB. Dermed er det den mest minnesterke flash-baserte mp3-spilleren i verden.

I tillegg støtter den nye spilleren minnekort av typen Micro-SD opp til 2 GB, i likhet med resten av modellene i e200-serien. Blir du lei av dine 10 GB med musikk, kan du starte opp den innebygde FM-radioen.

Skjermen har en størrelse på 1,8 tommer, og er en fargeskjerm. Teknologien er TFT, som er en strømslukende teknologi. Til gjengjeld bør du få sylskarpt bilde. Batterilevetiden er likevel oppgitt til så mye som 20 timer spilletid.

Designen er helt lik de eksisterende spillerne i e200-serien, med en sort front og grå bakside. Under skjermen finner du en ring med blått lys. Denne er ikke bare til for å se pen ut, men også for å bla med. Dimensjonene til spilleren er på 8,9 x 4,4 x 1,3 centimeter.

Sandisk har blitt kjent for lave priser på sine mp3-spillere, og er nå USAs nest største mp3-spillerprodusent med 9,7 prosent av markedsandelen. Apple har på sin side 75,6 prosent av markedsandelen.

Nå har også Sandisk skaffet seg et ess i ermet ved å være den første til å lansere en 8 GB flash-basert mp3-spiller. Det gjenstår å se om dette hjelper produsenten med markedsandelene.

Til tross for dobbelt så mye lagringsplass, vil Sandisk Sansa e280 bli priset likt med 4G GB-utgaven av iPod Nano i USA. I Norge må vi forvente å betale omtrent 2500 kroner for 8 GB.

Ryktene sier at også Apple vil lansere en 8 GB mp3-spiller ved sin neste lansering. Om disse ryktene stemmer gjenstår å se.

(Kilder: Sandisk, trustedreviews, pocket-lint, IT-avisen)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen