Lei av dårlige mobilbilder?

Det er ingen hemmelighet at selv de beste kameratelefonene du får kjøpt her til lands har bildekvalitet som ligger langt under det du kan forvente deg av selv de billigste digitalkameraene. Det er lett å bli blendet av mobilprodusentenes megapiksler. Om man sammenligner bildekvaliteten på telefoner som for eksempel Xcute DV2, som har seks megapiksler, med et vanlig digitalkamera med to megapiksler, vil sannsynligvis digitalkameraet slå telefonen ganske grundig.

Selv om oppløsning er en viktig faktor når det kommer til kvaliteten på det endelige bildet, er det også andre ting som er vel så viktig. Kvaliteten på linsene som brukes i kameraet har mye å si. Hvor lyssterkt objektivet er spiller også viktig.

Bedre i dårlig lys
Koreanske MagnaChip nå tenkt å gjøre noe med bildekvaliteten på mobiltelefoner. Selskapet har utviklet en kamerasensor til mobiltelefoner som i følge selskapet skal gå til angrep på det handikappet telefonkameraer har hatt til nå.

Hvis du har prøvd å ta bilder i mørket med mobiltelefonen din, har du sannsynligvis oppdaget at bildene blir kornete og mørke. MagnaChips nye sensor skal gi mobilkameraer med oppløsning på opp til 1,3 megapiksler mulighet til å ta gode bilder under dårlige lysforhold. Systemet vil kontinuerlig justere og kompensere lysstyrke og farge, slik at bildene blir lysere og klarere.

Skarpere bilder
Selskapet har også utviklet et system som skal muliggjøre bedre autofokus og i tillegg gi telefoner optisk zoom. Fordelen med optisk zoom fremfor digital zoom, er at du kommer "nærmere" det du tar bilde av. Dermed unngår du at bildene blir kornete når du zoomer inn. Digital zoom er på sin side bare et forstørret utsnitt av et bilde, noe som gir bildet lavere oppløsning.

Det nye systemet skal gi telefoner tre ganger optisk zoom og autofokus i et knøttlite kamera som får plass inni mobiltelefonen, uten at telefonen trenger å bli større. Begge systemene skal vises frem under 3GSM-messen i Barcelona 13. til 16. februar.

Bedre bildekvalitet betyr ikke nødvendigvis at du blir en bedre fotograf. Men vi vil tro at sjansen for å få klarere bilder fra sene kveldstimer øker betraktelig, til fotografens fornøyelse og motivets ergelse.

Du kan lese mer om hvor mye antall megapiksler har å si for bildekvaliteten i artikkelen "En megapiksel eller ikke en megapiksel" hos vår søsterside Akam.no.

(Kilder: Engadget.com, Mobilemag.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen