Lei av å skrike om kapp med TV-en?

Den australske lydprogramvare-utvikleren Dynamic Hearing vil plassere en ekstra mikrofon i blåtannhodesett for å gi bedre støydemping. Det skal sørge for at motparten hører deg klart, uten at han må høre på trafikklyd, støy og musikk du har i bakgrunnen.

Den ene mikrofonen skal fange opp stemmen din, mens den andre mikrofonen skal være plassert ut mot omgivelsene og fange opp den bakgrunnslydene som skal fjernes.

Det er ikke en ny idé å fange opp den lyden som skal kanselleres i en egen mikrofon, men det har krevd for mye prosessorkraft og minne til å brukes i et blåtannhodesett.

Snart på markedet?
Nå har firmaet imidlertid laget en fungerende løsning. De har lagt til en multimikrofonsløsning kalt VoiceField inn i den nyeste versjonen av sitt program som prosseserer lyd for blåtannhodesett, Atlas.

Den nye versjonen av Atlas kommer på markedet i løpet av året.

Dynamic Hearing har brukt et brikkesett fra CSR som gir nok minne og prosessorkraft til at dette kan brukes i praksis. Foruten støyfjerning, kan Atlas-programvaren fjerne akustisk ekko, og stiller volumet automatisk.

(Kilder: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen