Lei av å taste inn de 16 sifrene i kortnummeret ditt?
Teknofil
(Bilde: Teknofil.no)

Lei av å taste inn de 16 sifrene i kortnummeret ditt?

VISA vil gjøre nettbetaling raskt og enkelt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For å betale for noe med VISA-kortet ditt på nettet, må du i dag taste inn de 16 sifrene i kortnummeret ditt, samt utløpsdato og CVC-nummer. Det er totalt 23 sifre, og er du riktig heldig må du i tillegg bekrefte kjøpet med BankID-kode i tillegg.

Nå melder VISA i en pressemelding at denne prosessen er i ferd med å bli enklere. Ved å bruke en dings eller en app er meningen at du skal slippe å taste inn kontoinformasjonen din hver gang. Isteden blir kortnummeret koblet til en «token», en slags personlig kode som ikke oppgir noe personlig informasjon til butikken. Satsingen kaller de VISA Token Service (VTS).

Fordelen med den nye VISA-løsningen, i tillegg til at du slipper å taste alle tallene, er at kortinformasjonen din ikke kan havne i gale hender. Den eneste informasjonen butikken sitter igjen med er en tilfeldig kode. Det betyr at selv om de skulle bli angrepet av hackere, vil du aldri trenge å være redd for at personlig informasjon kommer på avveie.

– I 2015 skal VISA tilby sikker betaling på tvers av enheter, plattformer og apper. For å gjøre disse innovative betalingsløsningene mulige, ruller vi ut smart-teknologier som hjelper til å forhindre svindel, og som samtidig vil få forbrukere og forhandlere til å stole på netthandel, sier VISA-sjef Charlie Scharf.

Flere plattformer, flere apper

VISA Token Service gjorde sin debut i fjor høst, da Apple Pay ble lansert i USA. Det ga iPhone-brukere mulighet til å bekrefte kjøp ved hjelp av fingeravtrykkleseren hos mer enn 500 utsalgssteder. «Token»-teknologi skal snart kunne brukes til å betale sikkert i nettbutikker også.

Ifølge VISA skal den nye løsningen deres bli utvidet i løpet av 2015, til «flere titalls millioner brukere». Om vi i Norge vil få nyte godt av løsningen allerede i år, står det dessverre ingenting om i pressemeldingen.

Mange aktører satser på mobilbetaling
Google og Apple er to av dem » (Tek.no)

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen