Den kjørende bagasjebagen Modobag.
Teknofil
Den kjørende bagasjebagen Modobag. (Bilde: Modobag/YouTube)

Lei av å drasse på bagasje på ferie? Denne lar deg kjøre den

Motorisert bagasjekonsept søker nå folkefinansiering.

Man kan alltid stole på at folkefinansieringsnettstedene gir deg konsepter du ikke har sett eller tenkt på før. Nå byr Indiegogo på et nytt konsept for de reiseglade som ønsker å gjøre flyplassoppholdet til en noe mer lystbetont opplevelse.

Det nye konseptet heter Modobag og er rett og slett en slags bagasjebag du kan kjøre med, av alle ting. Dermed kommer du altså både raskere frem, samtidig som du slipper bryet med å dra bagasjen med deg rundt.

13 kilometer i timen

Det som gjør dette mulig er en elektrisk motor som sitter på innsiden. Denne har en effekt på 150 watt, skal være «vedlikeholdsfri» og er i stand til å flytte bagen med en fart på opptil 13 kilometer i timen på flatt underlag.

Foto: Indiegogo

Farten justeres med en tommelstikke, og du kan selvsagt også styre innretningen. Den motoriserte bagen har i tillegg innebygget USB-lading, slik at du for eksempel kan lade mobilen mens du er på farten.

Rekkevidden ligger på cirka 9,6 kilometer på en full opplading for en person på rundt 82 kilogram. Det skal være mulig å lade batteriet 80 prosent på bare 15 minutter, og batteriet skal takle 4000 fulle ladesykluser før det tar kvelden.

Ikke billig

Selve bagen veier cirka 18 kilogram, og den maksimale vekten til «sjåføren» er 118 kilogram. Ergonomien og «kjøreegenskapene» er uvisse, men utfra demonstrasjonsvideoene ser det ut som bagen ruller avgårde relativt smertefritt.

Modobag har samlet inn cirka halvparten av et fleksibelt mål på 50 000 dollar med én måned igjen. Du må love bort minst 1000 dollar, cirka 8500 kroner, for å sikre deg et eksemplar, og utsendelsene starter etter planen i januar. Les mer på Indiegogo, og se også video under.  

Her er et annet folkefinansiert konsept for deg som er på farten: Denne forvandler iPhone til en fullverdig sykkelcomputer »

(Via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen