Lego bygget en replika av Bugatti Chiron - verdens raskeste masseproduserte bil. Modellen er i 1:1-skala, og kan kjøres.
Lego bygget en replika av Bugatti Chiron - verdens raskeste masseproduserte bil. Modellen er i 1:1-skala, og kan kjøres. (Foto: Lego)

Denne bilen er bygget av Lego

Og den kjører!

Utrolig, men sant: Lego har bygget en replika av Bugattis legendariske Chiron i 1:1-skala. 

Til det brukte de deler fra den litt mer avanserte Technic-serien, nærmere bestemt drøyt millionen av dem. Alt innvendig og utvendig er gjenskapt, med unntak av stålramma som holder bilen sammen, en batteripakke og hjulene, som er Bugattis egne. Selv setene og speedometeret er bygd av Lego. 

Ifølge selskapet tok det over 13 000 timer med utvikling og bygging før Chiron-modellen sto ferdig, og totalt 339 ulike Technic-elementer er brukt.

Holder sammen helt uten lim

Over en million Technics-brikker og -deler gikk med til å sette sammen bilen. Foto: Lego

Lego sier at bilen er gjenskapt helt uten å bruke lim, og det er første gang de har brukt kun Technic-brikker til å bygge deler til en bærende konstruksjon. 58 av delene er imidlertid spesialutviklet for akkurat denne bilen. 

Bilen kan attpåtil flytte på seg, selv om det er langt opp til farta Chiron – verdens raskeste masseproduserte bil – kan skilte med.

Spoileren bakpå bruker hydraulikk til å kunne heves og senkes. Foto: Lego

2 304 motorer fra Legos Power Function-plattform er skvist inn, og med disse kan bilen komme seg opp i over 20 kilometer i timen. 

Til sammenlikning er Bugatti Chiron elektronisk begrenset til 420 kilometer i timen, av hensyn til dekkene. Lego-modellen har en teoretisk ytelse på 5,3 hestekrefter og anslått dreiemoment på 92 Nm. Bilen veier 1500 kilo. 

Chiron-modellen i Lego skal vises frem for første gang på Formel 1-rittet i Monza i Italia i helgen.

Originalen og Lego-replikaen. Foto: Lego

Skulle du ha lyst til å bygge en selv kan du se frem til en kostbar øvelse: Som Techcrunch påpeker koster bare motorene 70 000 dollar i innkjøp, altså nærmere 600 000 kroner. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen