Legger Quad FX død

Asus L1N64-SLI WS
Quad FX-kort fra Asus: Asus L1N64-SLI WS

Quad FX-plattformen består av hovedkort med støtte for to prosessorer - for inntil fire (eventuelt åtte) prosessorkjerner i samme system. Plattformen er rettet mot entusiaster og spillere - de med dype lommebøker vel å merke.

I følge AMD var dette det "neste store" fra selskapet. Intel ble så skremt at de lanserte sin egen versjon.

De første systemene ble tilgjengelig i januar i år, med svært stive prislapper. Det ble etter hvert klart at Quad FX-systemene ikke ville selge særlig godt.

Ikke lenger fokus på Quad FX
Nå uttaler AMD at de omplasserer ressurser fra Quad FX-prosjektet til andre prosjekter - eksempelvis Spider-plattformen. AMD har droppet planlegging og utvikling av fremtidige flerprosessors entusiastplattformer.

Kunder med Quad FX-systemer vil fortsatt kunne vente seg produktstøtte, og AMD jobber visstnok også med en oppgraderingsmulighet for disse systemene. Det betyr i praksis mulighet til å bruke de nye Opteron "Barcelona"-prosessorene på Quad FX-plattformen.

Selskapet mener deres Opteron-plattform vil gjøre sammen nytten som Quad FX i fremtiden, selv om de ikke aktivt promoterer Opteron-plattformen som noen entusiast/spill-plattform.

(Kilde: Dailytech)

Kommentarer (31)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen