Legger seg flat etter bildetyveri

Legger seg flat etter bildetyveri

Norsk Tipping skylder på reklamebyrå.

Tippeligaen er i gang og Norsk Tipping prøver å minne oss på det ved bruk av store reklameplakater rundt omkring i landet. Nå viser det seg at et av bildene er benyttet uten tillatelse fra fotografen selv - som forventet mer av det store tippeselskapet. Norsk Tipping skylder på reklamebyrået Dinamo, som beklager sterkt.

Oppdaget ved en tilfeldighet
Norsk Tipping er nok mer kjent for å gi enn ta, men fotograf Erik Holsvik har verken blitt spurt eller kompensert for bruken av et av bildene hans fra 1.divisjonskampen mellom Sandnes Ulf og Løv-Ham i 2011. Sandnes Ulf knuste Løv-Ham med sifrene 6-0, og sikret de dermed opprykk til Tippeligaen. Norsk Tipping har brukt bildet med teksten "Husker du 6-0 og klar for opprykk?". Selv oppdaget fotografen feilskjæret ved en tilfeldighet.

Slik har Norsk Tipping brukt Holsviks bilde.
Slik har Norsk Tipping brukt Holsviks bilde.

- Det var en journalist på jobb sa han trodde det var mitt bilde de hadde brukt og lurte på hvor det kom fra. Jeg ble litt overrasket da jeg så det faktisk var mitt bilde de hadde brukt, sa Holsvik til Fotojournalisten.

- Jeg skulle ikke vært vanskelig om de hadde spurt om å kjøpe bildet, for det er tross alt gøy å se bildene mine rundt forbi, men måten de har gjort dette på er helt feil – og da blir det hele bare kjipt, sa fotografen.

Dette er bildet som Norsk Tipping har brukt uten tillatelse.
Dette er bildet som Norsk Tipping har brukt uten tillatelse.

Skylder på reklamebyrå
På henvendelse fra Akam forteller kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping, Magne Vikøren, at de beklager denne situasjonen sterkt. Vikøren henviser oss videre til reklamebyrået Dinamo, som har hatt ansvar for hele kampanjen. Reklamebyrået legger seg flate, og innrømmer til Akam at fotografen verken har blitt spurt eller kompensert for bruk av bildet.

- Det er beklageligvis korrekt, sier Erik Loe i Dinamo.

- Saken er ubehagelig for oss, men vi håper dette er en engangsforeteelse. Rutinene våre er gode nok.

De er nå i dialog med fotografen og håper på en snarlig løsning. Akams bruk av bildene er i forståelse med Holsvik.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen